Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE SERAMİK SERGİSİ

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE SERAMİK SERGİSİ

13
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği tarafından düzenlenen 17 Mayıs 2012 tarihinde “Düşlerimdeki Oyunlar” adlı seramik sergisinin açılışı töreni gerçekleştirildi. Gümülcine Türk Gençler Birliği salonunda düzenlenen açılış törenine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç hanımefendi olmak üzere Muavin Konsoloslar Berin Okur ve İlkay Kocayiğit, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı aynı zamanda D.E.B. Partisi Kadın Kolları Başkanı Necla Çavuş, Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadın Kolları Başkanı Elmas Hüsemoğlu, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Devecioğlu ve Rıdvan Molla İsa, B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman, B.T.A.Y.T. Derneği Asbaşkanı Osman İsmail ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

Açılış konuşmasını Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadın Kolları Başkanı Elmas Hüsemoğlu yaptı. Serginin açılışına katılan tüm konuklara hoşgeldiniz diyen Elmas Hüsemoğlu, bu sergide emeği geçen başta Zeynep Tevfikoğlu’nu ve kursiyeleri yapmış oldukları çalışmalarından dolayı tebrik etti.

 

“Türk kadını sanat adına güzel işler becermişlerdir”

Daha sonra D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş yapmış olduğu konuşmasında bizlerin çok mutlu olduğunu ve bir toplumun sanatsız olamayacağını, sanat adına Batı Trakya Türk kadının yapmış olduğu bu çalışmalar kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Başkan Çavuş; bu vesileyle Zeynep Tevfikoğlu ve kursiyerlerini tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da burada yapmış olduğu konuşmada: “Bu sergiyi düzenleyenleri kutluyorum, genç Türk kadını burada güzel bir faaliyet gerçekleştirmiş, sanat adına güzel işler becermişlerdir ve bu çalışmaları daha profesyonel olarak gerçekleştirip ticarete dönüştürebilmek daha iyi sonuçlar verecektir. Bu bir ilk adımdır, inşallah bundan sonra daha büyük işler gerçekleştiririz.” dedi.

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Devecioğlu da yapmış olduğu konuşmasında; “Belediye Başkanı Petridis, 14 Mayıs etkinlikleri dolayısıyla başka bir yerde bulunup buraya katılamamıştır. Ben de Zeynep hanım ve kursiyerlerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Başkonsolos Mustafa Sarnıç:

“Esas olan azınlık toplumunun yaptığı tüm işlerde, kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek, bu doğrultuda hareket etmesidir.”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “Saygı değer misafirler, değerli basın mensupları, ben de öncelikle hepinizi şahsım, eşim ve mesai arkadaşlarım adına en içten dileklerim ile sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu gün bizleri buraya davet eden Zeynep hanım ve öğrencilerine şükranlarımı sunuyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Bugün burada bu kadar katılımın sağlanmış olması bile; Zeynep hanım ve öğrencilerinin bu çalışmaya verilen önemi ve desteği gösteriyor. Zaten önemli olan yapılan işlerde toplumun desteğini almaktır. Esas olan azınlık toplumunun yaptığı tüm işlerde, kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek, bu doğrultuda hareket etmesidir. Hakikkaten bu tür çalışmalar en başta Batı Trakya Türk azınlığının, kültürel değerlerin ön plana çıkarılması bakımından önem taşımaktadır. Yapılan bu çalışmalardan bölge ekonomisine bir verimlilik ve üretkenlik kazandırması bakımından da çok önemlidir. Burada bir emek sarfediliyor ve çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bunun da muhakkak ekonomik olarak bir değere dönüşmesi gerekir. Bunun için burada döner sermaye şeklinde bir yapılanmaya gidilebilir, bunu dile getiriyoruz, umarım bu yönde hareket edilir. Belediyenin bu anlamda katkıda bulunduğunu biliyorum, yapılan bu çalışmalara verdikleri destekten dolayı Belediye Başkanı sayın Petridis ve Belediye Başkan Yardımcıları’na teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak yapılan bu çalışmalarda Türk kültürünün özelliklerinin taşımasına özen gösterilmelidir. Bir esere baktığımızda Türk kültürünü ortaya çıkarıp onu hissetmeliyiz. Çünkü sizler burada bir azınlıksınız ve sizlerin burada bir geçmişiniz var, o geçmişinizle bu ortaya çıkan eserlerde çağdaş tasarımlarla birlikte, kendisini bulmalı ve göstermelidir. Bugün aramızda bulunan sivil toplum temsilcileri, değerli siyasetçiler, Kadın Kurultayı’na katılmak üzere Türkiye’den dostlarımız var, herkese hoşgeldiniz diyorum. Umarım hafta sonu yapılacak olan kurultay çok başarılı geçer ve Batı Trakya’nın ilerlemesine, kalkınmasına, her bakımdan ileriye gitmesine katkıda bulunur. Bu düşünceler içersinde tekrar bu serginin hayırlı olmasını diliyorum. Zeynep hanıma da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Sergi açılışı sonunda seramik çalışmalarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere; Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç beyefendinin eşi Esin Sarnıç hanımefendi tarafından ‘Seramik Belgesi’ verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz