Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ EDİRNE’DE TANITILDI

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ EDİRNE’DE TANITILDI

15
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Edirne’de tanıtıldı. Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım etkinliğine ilgi yoğundu. Açılış konuşmasını GTGB Başkanı Koray Hasan yaptı ve Birliğin tarihi süreci,  çalışmaları ve kapatılması ve hukuk mücadelesi ile ilgili bilgiler verdi.

Etkinliğe katılan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de bir konuşma yaparak Batı Trakya Türk Azınlığı’na Yunanistan tarafından geçmişten günümüze kadar yapılan ve halen devam eden haksızlıkları dile getirdi ve “240 İmam Yasası” hakkında yaşanan olumsuzlukları aktardı.

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x1lxec1_gtgb-edirne-de-tanitildi_news

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x1lxhta_gtgb-edirne-de-tanitildi_news

Son olarak kürsüye Edirne Valisi Sayın Hasan Duruer geldi ve bir selamlama konuşması yaptı. Vali Hasan Duruer konuşmasında, “sizin ayağınıza bir diken batsa bizim canımız acır, bizler daima sizleri düşünüyor sizlerin yanındayız” dedi.

Edirne Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen etkinlikte GTGB çatısı altında faliyetlerini sürdüren Folklor ve saz ekipleri gösteride sahne aldı ve birbirinden güzel Rumeli ve Batı Trakya türkülerini seslendirdi. Etkinlikte ayrıca Seramik sanatı ve yakma sanatı ile yapılan eserler sergilendi.

Bu etkinlik öncesinde Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan BİRLİK Gazetesine değerlendirmede bulundu ve önemli olumlu mesajlar verdi.

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x1lx9hz_gtgb-edirnede-tanitildi-video-1_news

Gümülcine’de çalışmalarına Yakma Sanatı ile devam eden ve Edirne’deki tanıtıma eserleriyle katılan Ayfer Bakioğlu da BİRLİK Gazetesine konuştu.

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x1lxjdw_gtgb-edirne-de-tanitildi_news

GTGB’in bu önemli etkinliğinde Gümülcine esnafı da Gümülcine Türk Kahvesi ve kurabiye tatlı çeşitlerini tanıtma fırsatı buldu.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz