Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

22
0

 

Gümülcine Türk Gençler Birliği Aşure Etkinliği düzenledi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Muharrem Ayı’nın başlamasıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde Aşure Etkinliği düzenlendi. 27 Eylül 2017 Çarşamba akşamı düzenlenen etkinliğe katılım yoğundu.

Etkinlik din görevlisi Orhan Bülbül tarafından Kur’an-ı Kerim ile başladı, Kurcalı İlahi Grubu’nu oluşturan çocukların ilahileri ile devam etti.

Etkinliği devamında selamlama konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmasını Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet yaptı. Devamında Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman kürsüye gelerek etkinliğin yapılması ile ilgili konuştu. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in Bursa’da bir sempozyumda bulunmasından dolayı kendisini temsilen Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet bir konuşma yaptı. Fehim Ahmet Aşure, paylaşım ve yardımlaşma hakkında geniş bilgi aktardı.

“Üç şeyi korursak kıyamete kadar bize bir şey olmaz. Bunlar cami, okul ve ailedir”

Son olarak kürsüye T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı geldi. Başkonsolos Akıncı yaptığı selamlama konuşmasında “Batı Trakya’da üç yıldır görev yapıyorum. Batı Trakya’da ne olursa olsun hala komşuluk var, hala akrabalık var, hala dostluk var, hala sevilecek birilerini bulabilmişizdir. Her zaman söylediğim bir şey var. Üç şeyi korursak kıyamete kadar bize bir şey olmaz. Bunlar cami, okul ve ailedir. Cami bizim inançlarımızın, mukaddesatımızın var olduğu her şeyi temsil eder. Okul eğitimi temsil ediyor. Aile de bizim günlük hayatta sığınacağımız birlikte hayata devam edeceğimiz yapıyı gösterir. Bu üçünü de korursak bizlere zenginlik de gelse, fakirlik de gelse hiçbir şey olmaz” dedi.

Etkinliğe Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü İbrahim Karaman, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Ahmet Emin, Celal Bayar Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, BURFAŞ Finans ve Mali İşler Müdürü Turgay Varol, BURFAŞ Satış ve Pazarlama Organizasyonu Sorumlusu Ali Durgut katıldı.

Konuşmalardan sonra karşılıklı olarak hediye takdim edildi. Etkinlik GTGB bahçesinde tüm katılımcılara Aşure ikramı ile son buldu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x628ja5

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x629k51

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz