Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ 90’INCI YILINI KUTLADI

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ 90’INCI YILINI KUTLADI

33
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği 90’ıncı yılını kutladı.

16 Aralık 2018 Pazar akşamı Yasıköy’de düzenlenen görkemli ve zengin içerikli bir programla Gümülcine Türk Gençler Birliği 90’ıncı yılını kutladı.

90’ıncı yıl etkinliğinde TRT Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının yanısıra, Kurtalan Ekspres müzik grubu geceye damgasını vurdu. Ses sanatçıları seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Etkinlik, GTGB Saz Ekibi ve Foklor ekiplerinin gösteriyle başladı. Daha sonra GTGB’nin kuruluşundan günümüze kadar faaliyetleri sinevizyonla gösterildi.

GTGB yönetimi, GTGB’de eski dönemlerde görev yapmış başkanlar, Batı Trakya’daki yazarlara ve Türkiye’den gelen misafirlere plaket takdim edildi.

Ayrıca, “Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin Toplumdaki Önemi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere YTB Başkanı Abdullah Eren, Ankara Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Naci Erol ve GTGB Başkanı Necat Ahmet tarafından hediyeler verildi.

Gecenin onur konuğu anavatan Türkiye’den Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı hemşehrimiz Batı Trakyalı Abdullah Eren’di.

Etkinliğe, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muavin Konsoloslar İbrahim Sakli ve İbrahim Işık, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, GTGB Başkanı Necat Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri, Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, Milletvekili İlhan Ahmet’i temsilen eşi Belgin Ahmet, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Müftüsü Mehmet Yiğit ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram, DMT Bağımsız Meclis Üyesi ve Yassıköy Belediye Başkan Adayı Önder Mümin, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet ve diğer azınlık sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri katıldılar.

Açılış konuşmasını GTGB Başkanı Necat Ahmet yaptı. Sırasıyla Müftü İbrahim Şerif, Milletvekili Mustafa Mustafa, Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren birer selamlama konuşması yaptılar.

Tüm konuşmaları videolardan izleyebilirsiniz.

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6z2gf4

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6z33oa

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6z3d7u

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6z3ycp

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz