Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLÜĞÜ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

GÜMÜLCİNE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLÜĞÜ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

47
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, Gümülcine’deki bir otelde 19 Temmuz 2013 tarihinde bir iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsolos Alper Atak olmak üzere, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, müftülüğe bağlı olarak görev yapan çok sayıda din görevlileri ve eşleri katıldılar.

Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı iftar yemeğinde, Müftü İbrahim Şerif yapmış olduğu konuşmada tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içinde dik durmalıyız diyen müftü Şerif sözlerini, herkesin Kadir Gecesi ve Ramazan bayramlarını tebrik ederek tamamladı.

Daha sonra İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete yapmış olduğu selamlama konuşmasında Allah’a çok şükür birlik ve beraberlik içindeyiz diyerek, bu bütünlüğü hiç bir zaman bozmamamız gerektiğinin altını çizdi. Müftü Mete konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ömrümüzü onurlu bir şekilde geçirmek, bizim elimizdedir. Allah’a çok şükür, bizler doğru yoldayız. Bu sizlerin, bizlerin cihadımızdır. Birlik, beraberliğimizi ve gücümüzü bozmayalım. Herkese hayırlı Kadir Gecesi ve bayramlar diliyorum.”

“Bu toplumu gıybet ve dedikodudan koruyun

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, bu günlerdeki birlik ve beraberlik görüntülerinin, çok güzel görüntüler olduğunu, Cuma namazlarını her hafta değişik bölgelerde kıldığı için bölge halklarını çok iyi tanıdığını söyledi. Başkonsolos Şener, Batı Trakya’da pırıl pırıl bir Müslüman Türk gençliği yetiştiğini ve burada en önemli rolün din görevlilerinde olduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti. Başkonsolos Şener konuşmasının son bölümünde din adamlarına seslenerek, toplumu gıybet ve dedikodudan korumaları çağrısında bulundu.

Ayrıca iftar yemeğine katılanlar arasında , Türkiye’den Edirne Valisi Balkan Danışmanı Fahri Tuna, Adapazarı İhsaniye Camii İmam Hatibi Hafız Suat Tekeoğlu, Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Rıfat Gürgen Dereli, Hafız Hasan Çolak ve Hafız Dr. Abdullah Uysal yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz