Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE S. MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN KUR’AN KURSLARI İÇİN SEMİNER

GÜMÜLCİNE S. MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN KUR’AN KURSLARI İÇİN SEMİNER

15
0

Rodop İli ve Dedeğaç Bölgesi’ndeki kurslarımız, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına 19 Eylül Çarşamba günü Gümülcine Eski Camii’de yapılan seminerle başladı.

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif açılış konuşmasında şöyle dedi:

“Öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 2012-2013 kurs sezonunun bizlere, çocuklarımıza ve azınlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Batı Trakya’da çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. Bazı Kur’an Kurslarımızdan aldığımız müfettiş raporuna göre, eksikler olmasına rağmen çok başarılılar. Bazıları ise orta seviyede. Buna rağmen sizlere gerçekten teşekkür ediyorum.

Bu başarının baş mimarı Fehim Hocamıza da samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Biliyorsunuz ki Fehim Hocamız yıllardan beri Kur’an Kursları konusunda titizlikle çalışıyor. Bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Bu çalışmaları karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yapacağız. Bu güne kadar kurslarımızı bu çerçevede götürmeye çalıştık bundan sonrada götüreceğiz.

Müftülüğümüzün yapmış olduğu bu güzel çalışmalar Avrupa’da ve Balkanlarda hatta zaman zaman Türkiye’de dinî toplantılarda örnek olarak gösterilmektedir. Bizlerin bu şekilde örnek gösterilmesi hepimizi gururlandırmaktadır. Gururlandırdığı gibi de üzerimize daha fazla yük bindirmektedir. Çünkü bu övgüye layık olabilmemiz için daha fazla çalışmalıyız.

Fehim Hocamız ile az önce görüştüğümüzde, teftiş eden arkadaşımızın dört Kur’an Kursunu çok beğendiğini ve bu kursların birer takdir belgesi ile ödüllendirileceğini ifade ettiler. Ben de bu kursları can-i gönülden tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurslarımızda disiplin, gayret, samimiyet ön planda tutulmalıdır. Bunu yaptığımız takdirde başarı çıtasının daha yükseklere çıkacağına inanmaktayız. Başarımızın yükselmesi için erkek ve bayan arkadaşlarımıza geçtiğimiz yıl olduğu gibi seminerler yaparak bilgi ve kültür arttırma yönüne gideceğiz. Cenab-ı Allah bu konuda yardımcımız olsun. Yeni yılda tekrar hepinize başarılar diliyor, Cenab-ı Allah’tan hepinize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum.

Bu yıl Kur’an Kurslarında uygulanacak olan programı, Kur’an Kurslarından sorumlu Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet kurs öğreticilerine anlattı. Geçen yılın değerlendirilmesinin de yapıldığı seminerde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında yapılması planlanan alanlar ile ilgili bilgiler verildi.

Seminer sonunda kurs öğreticilerinin görüşleri alınarak yeni eğitim ve öğretim yılına resmen başlanmış oldu. Toplantının sonunda 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında fizikî mekân açısından örnek olabilecek dört kursumuza takdir belgeleri takdim edildi. Ardından öğretici-öğrenci takip defterleri dağıtılarak seminer sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz