Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ’NİN ORTAĞI OLDUĞU AB PROJESİ ONAYLANDI

GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ’NİN ORTAĞI OLDUĞU AB PROJESİ ONAYLANDI

15
0

Avrupa Birliği’nin 2007-2013 Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında, Gümülcine ve Çorlu Belediyesi’nin de ortağı olduğu Black Sea Areal Of Culture And Art (BASACA) projesi onaylandı.

Yunanistanın Komotini (Gümülcine) Belediyesi’nin girişimiyle, Çorlu Belediyesi’nin ortaklığı, Bulgaristan’nın Burgaz şehrini temsilen Agora Platformu ve Ukrayna Odessa şehrinin iştirakiyle hazırlanan Avrupa Projesi onaylandı.

Sınır bölgelerindeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmeyi, ortak sorunlara karşı birlikte çalışmayı, toplumlararası ve bölgesel işbirliğini geliştirmeyi kapsayan Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Hibe Programı kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ankara’da Hazine Müsteşarlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Merkez Finans ve İhale Biriminde gerçekleştirilen imza törenine katıldı.

18 ay sürecek olan proje Ocak 2013’ten itibaren hayata geçirilecek. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Ukrayna’da yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz