Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜLDAL AKŞİT: “KENDİMİ, ÜLKEMDEYMİŞ GİBİ HİSSETTİREN BİR TOPLUMUN İÇİNDE BULDUM.”

GÜLDAL AKŞİT: “KENDİMİ, ÜLKEMDEYMİŞ GİBİ HİSSETTİREN BİR TOPLUMUN İÇİNDE BULDUM.”

12
0

Devlet ve Turizm eski Bakanı ve şimdilerde Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Batı Trakya ziyaretini Birlik gazetesine değerlendirdi. Bu ziyarete ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Güldal Akşit, “Türk-Yunan dostluğu çok önemli, çünkü hemen hemen aynı coğrafyada aynı değerlerle yetişmiş iki toplumuz. Burada Türk Azınlık olarak ifade edilen, ama aslında kendimi, ülkemdeymiş gibi hissettiren bir toplumun içinde buldum. Hiç yabancılık çekmedim, ve yabancı bir ülke hissine de hiç kapılmadım” ifadelerine yer verdi.

 

“Türk-Yunan dostluğu çok önemli, çünkü hemen hemen aynı coğrafyada aynı değerlerle yetişmiş iki toplumuz.”

Güldal Akşit şöyle devam etti:

“Benim için çok anlamlı ve güzel bir iki günü burada geçirdik. Bu bölgeye ilk gelişim oldu. Bu ziyaret, bölgeyi tanımam adına da önemli bir ziyaret oldu. Burada gördüğüm tablo beni çok mutlu etti. Burada Türk Azınlık olarak ifade edilen, ama aslında kendimi, ülkemdeymiş gibi hissettiren bir toplumun içinde buldum. Hiç yabancılık çekmedim, ve yabancı bir ülke hissine de hiç kapılmadım. Geleneklerini, alışkanlıklarını, örf ve adetlerini hiç yitirmeyen bir toplumla karşılaştım. Bu Türk insanı için çok önemli. Ben bundan sonrasında da bu kardeşlerimizin yanında olacağımı, elimden gelen her ne var ise, Türkiye’de bu çabayı sarfetmekten kaçınmayacağımı ifade etmek istiyorum. Buradaki insanlarımızın bizleri ziyaret etmek istediklerinde kapımızın her zaman açık olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Türk-Yunan dostluğu çok önemli, çünkü hemen hemen aynı coğrafyada aynı değerlerle yetişmiş iki toplumuz. Aslında birbirinden uzak tutulmaya çalışılan ama aynı alışkanlıklarla, aynı güzelliklerle yetişmiş iki toplumun fertleriyiz. Onun için bu uzak tutulma politikalarına çok kapılmamalıyız. Ortak değerlerimizi, toplumların ortak kazanımları olarak değerlendirmemiz, daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Ben inanıyorum ki ilerleyen süreçte Türk-Yunan dostluğundan gerçek anlamda bahsedilecektir. Elimizde olan değerler, güzellikler, kültürel, tarihi ve bir çok değerler birlikte kullanılacaktır. Ben her iki ülke toplumlarına, Türk-Yunan dostluğunu geliştirmeleri konusunda emek vermeleri için telkinde bulunmak istiyorum. Buradaki kadın kollarının çalışmalarında da canı gönülden başarılar dilerken, her zaman yanlarında olduklarını ifade etmek istiyorum, teşekkür ediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz