Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB’DE Aşure Etkinliği

GTGB’DE Aşure Etkinliği

18
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) 27 Eylül Cuma günü Aşure etkinliği düzenledi.

GTGB bahçesinde düzenlenen Aşure etkinliğine GTGB Başkanı Sedat Hasan, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, emekli büyükelçilerinden Hakan Okçal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Emin Latif, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Belediye Başkanı Önder Mümin ve soydaşlar katıldı.

Etkinliğin sunuculuğu Sibel Gülistan yaptığı etkinlikte ilk olarak selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye GTGB Başkanı Sedat Hasan geldi. Sedat Hasan, “Muharrem ayının onuncu gününde aşure yaygın olarak Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişini anmak için de yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Nuh Aleyhisselam’ın gemisinden karaya çıktığı günü geride kalan çeşitli tahılları bir araya getirip de pişirdiği şükür tatlısıdır” dedi.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere sırasıyla Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif söz aldı. Müftü Şerif, “Aşurenin bizim kültürümüzde Nuh aleyhisselamın gemisini karaya oturduğu veya oturacağı gün. Burada gemide var olan bütün erzağı bir araya getirip bir yemek yapmaları ki, bunun adı da Aşuredir. Bu da bizim kültürümüzde yer almaktadır. Bunun dışında Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmiş olmasıdır. Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayında bu tür etkinlikler yapılmaktadır” dedi.

Son olarak konusmasını yapmak üzere kürsüye Başkonsolosu Murat Ömeroğlu geldi. Ömeroğlu tüm katılımcıları selamladı. GTGB’nin yeni yönetiminin ilk etkinliğini düzenlediğini ve ilklerin her zaman zor olduğunu kaydeden Ömeroğlu bu güzel etkinlikte diğer soydaşlarla birlikte burada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Etkinlikte Şapçı Azınlık ve Kültür Derneği’nden öğretmen Seher Mehmetali’nin öğrencileri kısa bir tiyatro gösterisi sundu.

Tabii ki tüm katılımcılara Aşure ikram edildi.

Video Yükleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz