Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB “TÜRKÇE’NİN 12. ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ”NE KATILDI

GTGB “TÜRKÇE’NİN 12. ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ”NE KATILDI

32
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Yönetim Kurulu üyesi Sibel Gülistan, “Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni”ne katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni” Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ahmed Yesevi’nin şehri Türkistan’da gerçekleştirildi.

İlki 1992 yılında,  Bursa ve Konya’da yapılan ve iki yılda bir farklı ülkelerde tertip edilen Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenlerinin on ikincisi, “2017 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti”, Hoca Ahmed Yesevi’nin memleketi Türkistan’da düzenlendi. Yedi iklim dört bucaktan Türkçe yazan şairler 12. defa bir araya geldi.

20-23 Aralık tarihleri arasında, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Sibel Gülistan, Türkiye, Kazakistan ve Türk Dünyasının birçok ülke ve bölgesinden 100’e yakın şair, yazar ve davetliler katıldı.

Programın açılış töreninde, Kazakistan Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Galım Caylıbay, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan, katılımcılara hitap ettiler. 

Açılış konuşmalarının akabinde Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan ve Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış’a ve Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren’e teşekkür beratı takdiminde bulundular.

Etkinlik Açılış konuşmaları ve Açılış konferansının ardından Şiir fasılları düzenlendin. Etkinliğin son gününde ise Kapanış töreni düzenlendi ve ödüller verildi. Etkinlik veda yemeği ile son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz