Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB “GÖLGE SAKİNLERİ” MÜZİK GRUBU KAVALA’DA “GÜNEŞ VE TAŞ FESTİVALİ”NE KATILDI

GTGB “GÖLGE SAKİNLERİ” MÜZİK GRUBU KAVALA’DA “GÜNEŞ VE TAŞ FESTİVALİ”NE KATILDI

17
0

Nea Karvali’de 31 yıldan beri aralıksız gerçekleşen “Güneş ve Taş Festivali” bu yılda beklenenin üzerinde bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Bu yıl 31. yapılan festivale Yunanistan’ın değişik bölgelerinden çeşitli müzik ve dans grupları katıldı. Her yıl olduğu gibi değişik ülkelerden katılan dans grupları izleyenlere coşkulu dakikalar yaşattı. Festivale Brezilya’dan katılan dans grubu sundukları dans gösterisiyle izleyenleri büyüledi.

Bu yıkli festivale Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faliyetlerini sürdüren gençlerden oluşan “Gölge Sakinleri Müzik Grubu” katıldı. Gençlerden oluşan grup Kavala ve Karvali bölgesi halkından büyük beğeni topladı. Festivalde söyledikleri Türkçe ve Yunanca şarkılar herkes tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Kavala basını, gençlerin oluşturduğu grubu sayfalarına taşıdı ve övgüyle bahsetti.

Festivale katılanlar arasında T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Murat Sezgin, Murat Sezgin’in ressam olan kız kardeşi Aslı Değer Sezgin, anneleri emekli öğretmen Güzide Güzin Sezgin, Rusya’nın Selanik Muavin Konsolosu Vadim Karp, Gümülcine Türk Gençler Birliği başkanı Koray Hasan bulunuyordu.

 

Festivalde bir selamlama konuşması yapan Muavin Konsolos Murat Sezgin özetle şunları dile getirdi.

“Sevgili dostlar, bu çok önemli bir etkinlik ve bu yüzden sayın Kaplanis’e ve sevgili ailesine değerli arkadaşlarına, kalkıp dünyanın dört bir köşesinden buraya gelen kıymetli sanatçılara ve folklor gruplarına ki Brezilya’dan gelenler var, ben sizlere ve destek veren herkese saygılarımı sunuyorum. Değerli dostlar, dünyamızı kirleten zehire karşı panzehir yetiştirmek lazım, yani yeni sanatçılar yetiştirmemiz lazım. Ne kadar çok sanatçı yetiştirebilirsek o kadar az askere ve diplomata ihtiyacımız olacak. Burada gördüğünüz bu mavi tişörtlü çocuklara daha iyi bir dünya bırakmamız için daha çok sanatçılara ihtiyacımız var. ” Dedi.

 

Festivale katılanlar arasında, Kavala’nın eski Valisi Todoros Kalyoncis, Kavala Belediye Başkanı temsilcisi, PASOK Kavala Milletvekili Mihalis Timosidis, Eyalet Meclisi Başkan Yardımcısı Kostas Papakosmas ve Kavala bölgesinden dernek temsilcileri ve Yerel Yöneticiler bulunuyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz