Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar GTGB Ekibi Kuzey Makedonya’da Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivaline Katıldı

GTGB Ekibi Kuzey Makedonya’da Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivaline Katıldı

22
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği Halk Oyunları Ekibi, “Kuzey Makedonya 28. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali”ne katıldı.
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Halk Oyunları ekibi Sekreter Cahit Halil ve Halk Oyunları Eğitmeni Erkan Demiroğulları başkanlığında 03-04 Mayıs 2019 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Valandova iline bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen 28. Uluslararası Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.
Ekibimiz ilk olarak 3 Mayıs 2019 Cuma günü korteje katıldı ve Strumica meydanına yürüdü, açılış gösterilerinde sahne aldı. 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü Çalıklı köyünde düzenlenen Festival Final gösterilerinde sahne alan ekibimiz büyük beğeni topladı.
Şenlik kapsamında hıdrellez sergisi açıldı.
Balkan ülkeleri ve Türkiye’den gelen halk oyunları ekiplerinin yanı sıra şenlikte yağlı güreş oyunları görsel şölen oluşturdu.

Valandova’ya bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen şenliğin açılış törenine, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Kuzey Makedonya’nın Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, Valandova Belediye Başkanı Pero Kostadinov, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik ile Kuzey Makedonya’dan milletvekillerinin yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz