Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GİRİT’TE S-300 DENEME ATIŞINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

GİRİT’TE S-300 DENEME ATIŞINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

18
0

Yunanistan’da askeri tatbikatlar fırtınası başlıyor. Yıl sonuna kadar Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından neredeyse her hafta askeri tatbikatlar gerçekleştirilecek. Bu tatbikatların ilki önümüzdeki hafta “Gripas” tatbikatı ile başlıyor ve son olarak ise S-300 hava savunma füzesi deneme atışıyla sona erecek.

Yunanistan S-300 hava savunma füzesini deneme atışı için geri sayıma başladı. Girit’te gerçekleştirilecek olan atış öncesi hazırlıklar Rus yetkililerin aylardan beri yaptıkları kontrollerin ardından ilk deneme atışı 11 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin kontrolünde Girit’te NATO atış ve tatbikat alanında gerçekleştirilecek olan deneme atışı öncesinde hava hedeflerinin de belirlendiği ifade ediliyor.

Deneme atışında geri sayım başlamasıyla birlikte, atışın gerçekleşeceği tarihe kadar, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri hemen hemen her hafta değişik bölgelerde değişik tatbikatlar yapılacak.

Tatbikatları Başbakan Samaras ve Savunma Bakanı Avramopulos’un da izlemesi bekleniyor.

Bu tatbikatlardan ilki Ekim ayının son haftasında “Gripas” ismiyle Yunanistan Hava Kuvvetleri tarafından, havadan havaya hareketli hedefler üzerinde yapılacak.

Yeni Bir Tatbikat “PARMENİON GECE”

İkinci bir tatbikat ise Kasım ayının sonlarına doğru Yunanistan Kara Kuvvetleri tarafından Batı Trakya bölgesinde gece atışlarıyla gerçekleştirilecek. Tatbikat ilk kez “Parmenion Gece” adı altında gerçekleştirilecek ve gece boyunca karanlıkta Yunan Ordusu’nun güdümlü I-HAWK ve buna benzer füzeleri denenecek. Atışların aynen “Parmenion” tatbikatında olduğu gibi tüm silah sistemleri tarafından yapılacağı kaydediliyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz