Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GİRİT’E GELECEKTİ ANCAK İTALYA’NIN BRİNDİSİ LİMANINDA YAKALANDI!

GİRİT’E GELECEKTİ ANCAK İTALYA’NIN BRİNDİSİ LİMANINDA YAKALANDI!

24
0

Girit’e gelecekti ancak İtalya’nın Brindisi limanında yakalandı.

Girit’e gelecekti ancak İtalya’nın Brindisi limanında yakalandı. İtalya’nın brindisi limanında ilginç bir olay yaşandı. Yunanistan’ın İngiltere’den Meggitt Defense Systems şirketinden satın aldığı 1 milyon Euro değerindeki KEC Launcher – Air Vehiche Launcers fırlatıcı rampa ile insansız hava aracı (drones) sistemine İtalya tarafından Brindisi limanında el konuldu.

İngiliz vatandaşı 60 yaşındaki TIR şoförü İtalya’nın Brindisi limanından Yunanistan’ın Patra  limanına seyahat etmek üzere TIR’da yüklü askeri malzemeyle Euroferry Olimpia isimli yolcu gemisine binmek üzereyken liman müdürlüğü ekonomik mali polisleri tarafından durduruldu ve gerekli kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde şoförün hatalı davrandığı, 1 milyon değerinde olan askeri malzemeyi bölge valisine haber vermek zorunda olduğunu, ancak şoförün bunu yapmadığı ifade edildi. Dolayısıyla İtalyan yasalarına göre, malzemeye el konulurken, şoförün gözaltına alındığı ve çıkarılacağı mahkeme tarafından 500 euro’dan 3000 euro’ya kadar cezaya çarptırılabileceği belirtiliyor.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, 2016 Kasım ayında Girit’te bulunan atış alanında yaklaşık 2 hafta boyunca yapacağı füze atışları ve hava savunma tatbikatlarında kullanacağı malzemelere el konulması sıkıntı yaratmışa benziyor. Bilindiği üzere, Yunansitan Silahlı Kuvvetleri füze ve hava savunma silahlarında hedef olarak bu tür insansız hava araçlarını kullanıyor.

Şimdi tüm gözler İtalya ile Yunanistan arasında ortaya çıkan bu sorunun diplomatik yollardan çözüme kavuşturulmasına çevrilmiş durumda. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz