Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GİRİT’TE DİNİ TÖRENDE TÜRK BAYRAĞI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAKETİ YAKTILAR!

GİRİT’TE DİNİ TÖRENDE TÜRK BAYRAĞI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAKETİ YAKTILAR!

16
0

Yunanistan’ın Girit adasında Hanya’nın Apokorona Belediyesi’ne bağlı Kalamiçi Amigdalu köyünde gündüz saatlerinde çocuklar tarafından hazırlanan Yahuda maketinin altına Türk bayrağını koyarak akşam dini törende yaktılar.

Köy meydanındaki saat kulesine astıkları Yahuda maskotunun eline Türk bayrağını koydular ve saat kulesinden ateşin olduğu yere kadar gerilen çelik telin üzerinden Yahuda maskotunu Türk bayrağı ile birlikte ateşin içine atarak yaktılar.

Bir diğer yakma olayı da Hania bölgesi Sfakia ile Sterna köylerinde yaşandı. Paskalya bayramı öncesinde her yıl geleneksel olarak “tekrar diriliş” gecesinde Yahuda maskotunun yakılması geleneğinde bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın maskotu yakıldı. Deniz kenarında hazırlanan ve kurulan darağacına asılı maskotun üzerinde Yunan alfabesi ile Erdoğan yazısı yazıyordu.

Yahuda, bilindiği üzere, Hristiyanlıkta Hazreti İsa’yı Romalılara ihbar eden kişi oluyor. Bu törenlerde hep Yahuda yakılırken bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketi yakıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz