Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÖKÇEADA ÖZEL RUM ORTAOKUL VE LİSESİ 40 YIL SONRA AÇILIYOR

GÖKÇEADA ÖZEL RUM ORTAOKUL VE LİSESİ 40 YIL SONRA AÇILIYOR

20
0

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde, Özel Rum İlkokulu’ndan sonra Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi de Pazartesi günü eğitim öğretime başlıyor.

Rum okulunda tarihi gün

Gökçeada’da, restore edilerek 2013 yılında Zeytinli Köyü’nde eğitim öğretime başlayan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nun ardından, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ile Özel Gökçeada Rum Lisesi de 40 yıl aradan sonra Tepeköy’de 28 Eylül Pazartesi günü 10 öğrencisi ile eğitim öğretime başlayacak. Restore edilen Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi, geçtiğimiz yıl bazı eksiklikler nedeniyle son anda eğitim öğretime açılamamıştı. Ancak, okul binasındaki eksiklikler tamamlandı ve açılması için önünde hiçbir engel kalmadı.

Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi Kurucu Temsilcisi ve Müdürü de olan İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İoakim Makis Kamburopulos, 46 yıl aradan sonra Gökçeadaya’ya dönerek, okulun açılması için çalışmalar başlattığını ve ilkokulu o dönemde aynı okulda okuduğunu belirtti. Türk yetkililere okulun açılması konusunda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Kamburopulos, Pazartesi günü okulun açılışına Adalıları davet etti. Kamburopulos, okulda eğitim öğretim görecek 7 öğrencinin Gökçeada ikamet eden Rum asıllı Türk vatandaşlarının çocukları olduğunu, 3 öğrencinin ise Yunanistan’dan geleceğini belirtti.

Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi’nin Pazartesi günü gerçekleşecek olan açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Vekili Ömer Faruk Yelkenci’nin de katılması bekleniyor.

Tepeköy’de 1953 yılında inşa edilip, o dönemde 180 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Özel Gökçeada Ortaokulu ve Lisesi, 11 yıl sonra Rumca yasaklanınca okuldaki öğrenci sayısının azalmıştı. Okul, 1975 yılında tamamen kapanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz