Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÖZ GÖRE GÖRE VE ADIM ADIM SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI TANITMAYA DOĞRU İLERLİYORLAR!

GÖZ GÖRE GÖRE VE ADIM ADIM SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NI TANITMAYA DOĞRU İLERLİYORLAR!

55
0

New Jersey, Princeton Üniversitesinde öğretim görevlisi Nikos Michailidis, “Topal Osman’ın terörist katilleri tarafından onlarca Rum vatandaşı, çocuk ve yaşlı, öldürüldü” dedi.

Göz göre göre ve adım adım Karadeniz’de zaman içinde yaptıkları ayinler, gizli araştırmalar ve masum bölge insanı özellikle gençlerle kurdukları arkadaşlıklar ve müzik gruplarıyla, hatta ve hatta belediyelerle ilişkiler içinden sinsice sözde “Pontus Soykırımı”nı tanıtmaya doğru ilerliyorlar!

Araştırmacı olarak elini kolunu sallaya sallaya gezen New Jersey, Princeton Üniversitesinde öğretim görevlisi Nikos Michailidis yaptığı paylaşımda, “Topal Osman’ın terörist katilleri tarafından onlarca Rum vatandaşı, çocuk ve yaşlı, öldürüldü. Bedenleri ormana atıldı. 100 yıl sonra, o masum insanların anısına, bu mağarada bir ayin gerçekleşti, mumlar yakıldı. Unutamıyoruz” dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos Samsun’u ziyaret etti. Ziyaretin ardından tartışmalar alevlendi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Samsun’un Bafra ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, sosyal medya üzerinden bir mağarada ayin yaparken paylaşılan fotoğraflar tepkilere neden oldu.

BAFRA’DA KATLİAM İDDİASINI İLERİ SÜRDÜ

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan New Jersey, Princeton Üniversitesinde öğretim görevlisi Nikos Michailidis, “Batı Pontos, Bafra Otkaya Mağarası. Bu mağarada Topal Osman’ın terörist katilleri tarafından onlarca Rum vatandaşı, çocuk ve yaşlı, öldürüldü. Bedenleri ormana atıldı. 100 yıl sonra, o masum insanların anısına, bu mağarada bir ayin gerçekleşti, mumlar yakıldı. Unutamıyoruz” dedi.

Attığı diğer bir tweette ise “100 yıl sonra, Bafra, Batı Pontos. Patrik Bartholomeos, Bafra’nın ormanlarında, Otkaya Mağarasının yanında ayin yapıyor. Ölenlerinin ruhu şad olsun. Büyük babam Bafralı ve Bafra’da yaşanan bütün katliamlarını yıllarca ağlayarak anlatıyordu. Çok duygulandım” yazdı ve ayin sırasında Bafra’da çekilen fotoğraflarını da ekledi.

Hatırlanacağı üzere Nikos Michailidis, Trabzon bölgesinde müzik grupları üzerinden gençlerle arkadaşlık lobisini oluşturarak ulaşmak istediği “emellerine” ve çalışmalarına devam ediyor. Bu vesileyle de 19 Mayıs 2019 yılında 100. yıl kutlamalarına giderken Nikos Michailidis yakın zamanda Yunanistan’da Kozani kentinde, Türkiye’de Trabzon’da her yıl karşılıklı olarak “Kemençe Festivali” projesi çalışmalarına sessiz sedasız adım adım ilerliyor. Artık taktik değişti ve kültürel faliyetler içinden gençlerle plan adım adım ilerleyecek. 

Birileri ve dış odaklı güçlerden “emir” alanlar sözde “Pontus Soykırımı” yaratmaya çalışsa da, 25 yıldan bu yana iki ülkenin iyi komşuluk ilşkileri adına takip ettiğimiz bu hassas konuyu var olan ve çalışmalara aralıksız devam edilen daha fazla gelişmeleri başka bir haberimizde sizlere duyuracağız…  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz