Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ”GÖNÜL KÖPRÜSÜ” GÜMÜLCİNE’YE UZANIYOR

”GÖNÜL KÖPRÜSÜ” GÜMÜLCİNE’YE UZANIYOR

26
0

Türkcell ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ”Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında 35 öğrenci Gümülcine’ye ziyaret gerçekleştirmek üzere İstanbul’dan uğurlandı.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen 34 öğrenci Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen törenle Gümülcine’ye yola çıktı.

9, 10, 11. sınıf öğrencileri ve beraberindeki öğretmenleri okulda Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Balta, Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Proje Yöneticisi Burcu Haylaz, Türkcell Kurumsal Vatandaşlık Bölüm Başkanı Zeynep Özbil ve diğer yetkililerce törenle uğurlandı.

Öğrenciler 4 gün boyunca Gümülcine’yi tanıyıp, akranlarıyla vakit geçirecek ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak.

 

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2008 yılında başlayan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in işbirliğinde gerçekleştirilen ”Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında İstanbul’un, Türkiye’nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan Türkiye’nin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmalarını hedefliyor.

”Gönül Köprüsü”, çocukların yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde akranlarıyla buluşmasını, kendilerini ve farklı şehirlerden gelen yaşıtlarını tanımalarını, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere katılarak hayatları boyunca unutamayacakları deneyimler yaşamasını sağlıyor.

4. yılını tamamlayan proje kapsamında bugüne kadar 140 bin öğrenci Türkiye içi ve dışında gezilere katılarak yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde akranlarıyla buluşup, kendilerini ve farklı şehirlerden gelen yaşıtlarını tanıyarak, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz