Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÖKÇELER’DE “KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ” BEREKETİ YAŞANDI

GÖKÇELER’DE “KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ” BEREKETİ YAŞANDI

10
0

Bayrampaşa Belediyesi’nin Ramazan nedeniyle organize ettiği Bereket Kervanı İskeçe bölgesi Gökçeler’de iftar sofrası açtı. “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla Gökçeler köyünde iftar çadırını kuran Bayrampaşa Belediyesi burada yaklaşık üç bin kişiye iftar verdi.

 

Gökçeler’deki iftar sofrasına T.C.Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Avdira Belediye Başkanı Vasilis Çolakidis, Belediye Başkan Yardımcısı Birol İncemehmet, İskeçe Siriza Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Mete, Bayrampaşa Belediyesi Koordinatörü Yüksel Aydın, Bereket Kervanı Koordinatörü Mutsafa Hatipler, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, sabık milletvekili Çetin Mandacı, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’in yanısıra yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

 

Protokol konuşmalarına geçildi ve konuşmacılar özetle şu ifadeleri dile getirdi.

Belediye başkan Yardımcısı Birol İncemehmet bu bölgede böyle anlamlı bir etkinliğin olması için emeği geçen herkese teşekkür etti ve önümüzdeki yıl yine bu tür etkinliklerin yapılması dileğinde bulundu.

projenin koordinatörü Mustafa Hatipler yapmış olduğu mesaj ve anlam dolu konuşmasında özetle, “sevgili kardeşlerim bu akşam Gökçelerde sizlerle bu kadar kalabalık bir toplulukla olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getiriyorum. Ancak bazı aksaklıklar yaşandı ve bunlar bizim tarafımızdan yaşanan aksaklıklar. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi bir şekilde olması için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu akşam anladım ki Gökçeler küçük küçük evlerin, ufak ufak damların memleketi; ama, adam gibi adamların memleketidir. Burada bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür etmek istiyorum. Belediye başkanı ve Yardımcılarına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Osman İlhan Şener de yaptığı selamlama konuşmasında özetle şunları söyledi:

“ Bu akşam burada çok kıymetli misafirleri ve dostlarımızı görüyorum. En onur duyduğum görev Gümülcine Başkonsolosluğu, çünkü, burada Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerine katkıda bulunan Batı Trakya Türk Azınlığı yaşıyor. Birkaç gün önce Gümülcine’de talihsiz bir olay yaşandı. O sırada ben de İskeçe Türk Birliği’nin iftar yemeğindeydim. telefon geldi ve derhal ayrılmak zorunda kaldım. Oraya gittiğimde herkesi orada gördüm. Sayın Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Müftülerimiz, Çınar Derneği başkanımız Cengiz Ömer daha ismini sayamadığım birçok kişi oradaydı. Bu da Birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Anladık ki onlar bu bölgeden değil. Zaten yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanlar yapmaz bunu. Sizler Yunan vatandaşısınız. Sorunlarınızın çözümleri Atina’dadır. Dolayısıyla sorunlarınızın çözümünü önce Atina’da arayın.” Dedi. 

İftardan sonra Gökçeler ilkokulu bahçesinde kurulan sahnede ses sanatçıları Necmettin Akben, Cafer Üvenç, M.Emin Altıntop, Cumhur Tülay, Uğur Kaya sahne aldılar ve birbirinden güzel türkülerle katılanlara hoş anlar yaşattılar.

Gökçeler Gençliği Camii Yönetimi tarafından görevlendirilen “Osmanlı Torunları” hizmette adeta yarıştılar ve köylerindeki bu anlamlı etkinliğin başarıya ulaşması için büyük katkı sağladılar.

http://www.dailymotion.com/video/xss86d_gokceler-baskonsolos-osman-ilhan-sener_news

http://www.dailymotion.com/video/xss8lz_avdira-belediye-baskani-colakidis-gokcelerde-iftara-katildi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz