Ana Sayfa Yunanistan Haber Girit SUDA Üssü’ne Geliyorlar

Girit SUDA Üssü’ne Geliyorlar

1
0

Suudi Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait altı adet son teknoloji ürünü F-15 savaş uçağının 13 Mart Cumartesi günü Girit adasındaki SUDA Üssü’nün 115. Savaş Kanadına inmesi bekleniyor.

Bu hafta içinde, Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait nakliye uçaklarıyla, personel, pilotlar ve teknisyenlerin gelmesi bekleniyor. İki ülke arasında varılan anlaşma gereği gerçekleştirilecek eğitim tatbikatları gereğince Suudi askeri personelin iki hafta boyunca Girit adasında konuşlanacak.

İki ülke arasında Akdeniz’de yapılacak eğitim tatbikatında Yunanistan Hava Kuvvetlerinden ise 340. ve 343’üçüncü savaş filolarından uçaklar katılacak.

Ortak eğitim ve tatbikatların hava sahası ile sınırlı kalmayacağı, kara ve deniz kuvvetlerinin de katılımıyla, Yunanistan’ın neredeyse tüm hava savunmasının ve Özel Harekat Birimlerinin katılımıyla doğası gereği disiplinler arası olacağı tahmin edilmektedir.

Birkaç ay içinde bir Arap ülkesinin Yunanistan ile tatbikat için SUDA’daki 115. Savaş Kanadına savaş uçakları göndermesi ikinci kez olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz