Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GERONTOPULOS: “TÜRKİYE’NİN İMROZ RUMLARI İÇİN VERDİĞİ SÖZ VE VAADLERİ YERİNE GETİRMESİNİN TAM...

GERONTOPULOS: “TÜRKİYE’NİN İMROZ RUMLARI İÇİN VERDİĞİ SÖZ VE VAADLERİ YERİNE GETİRMESİNİN TAM ZAMANI”

9
0

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akis Gerontopulos, Atina’da İmrozlular Derneği’nin 2014 yılı çörek kesimi törenine katıldı. Gerontopulos, burada yaptığı konuşmasında, Gökçeada’daki Rumların haklarını savundu ve Türkiye’ye göndermelerde bulundu. Törene İstanbul’dan Azınlık Vakıfları Temsilcisi Avukat Pantelis Vingas da katıldı.   

Gerontopulos konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi:

 

“MÜLKİYETİNİZ TAMAMEN KORUNMALIDIR”

“Türkiye’nin Gökçeada Rumları için verdiği söz ve vaadleri yerine getirmesinin tam zamanı. Gökçeada Rum Okulu’nun bu yıl çalışmaya başlaması bir gerçek, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Fakat adada olması gereken daha çok şeyler var. Mülkiyet sorunu acil ve ciddi. Mülkiyetiniz tamamen korunmalıdır. Türk tarafı verdiği vaadleri somut eylemlerle, somut sonuçlara çevirmesinin tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Rumlara Türk vatandaşlığı ve bundan doğan hakların iade edilmesi gibi. Dışişleri Bakanlığı ve şahsen ben sizin çabalarınızın aynen bütün İmrozluların da yardımcı ve destekçisiyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz