Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GERGİN HAVAYA RAĞMEN HAVACILAR ESKİŞEHİR’DE BULUŞTU

GERGİN HAVAYA RAĞMEN HAVACILAR ESKİŞEHİR’DE BULUŞTU

16
0

Son haftalarda Türkiye-Yunanistan arasında Ege ve Kıbrıs bölgesinde zaman zaman yaşanan gerginliğe rağmen iki ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanları Eskişehir’de buluştu.

Yunanistan Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Vaiçis, Eskişehir’de bulunan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Orgeneral Abidin Ünal tarafından resmi bir davet üzerine Eskişehir’e giden Yunanlı Komutan iki ülke arasında 2014 yılı güven arttırıcı önlemler kapsamında biraraya geldikleri belirtiliyor.

Ziyarette Yunanlı Komutan Türk Hava Kuvvetleri’nin faliyetleri hakkında bilgi sahibi olurken iki Komutanın ortak ilgi alanı konuları üzerinde görüştükleri ifade ediliyor. Son olarak Komutan Vaiçis Eskişehirde F-4 Savaş Uçaklarının bulunduğu 112. Filo’yu ziyaret etti. Ziyaretin olumlu ve yapıcı bir havada geçtiği belirtiliyor.

Karşılıklı hediyelerin takdim edilmesinden sonra son bulan ziyaretin ardından Yunanistan’a dönen Yunanistan Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Vaiçis Yunan basını tarafından “Ege’de Kıbrıs’ta Türkler tarafından her gün taciz ediliyoruz, ortak ne yanımız olabilir ki? sözleriyle bu ziyaretle ilgili olumsuzca eleştirildi. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz