Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GERÇEKTEN “FİYASKO” İLE SONUÇLANAN BİR “90 YIL SONRA LOZAN-ANTLAŞMASI” ETKİNLİĞİ

GERÇEKTEN “FİYASKO” İLE SONUÇLANAN BİR “90 YIL SONRA LOZAN-ANTLAŞMASI” ETKİNLİĞİ

18
0

Rodop İli’nde Vilayet binasında gerçekleşen “90 Yıl Sonra Lozan-Antlaşması” toplantısı gerçek anlamda “fiyasko” ile sonuçlandı. İlk günü konuşmacıların gerçek dışı konuşmaları ile başlayan etkinlik, Yunanistan Milli Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in yaptığı konuşma ile devam etti. Salonda tansiyon yükseldi, sinirler gerildi.

Faikoğlu mikrofonu eline aldı, konuşma yaparken Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın İskeçe’de bulunan Siyasi İşler Bürosu Müdürü Büyükelçi Piperingos toplantının ciddiliğinden uzak bir şekilde gülmeye başladı ve gözü önünde yaşananlardan sıkılarak kah tavana baktı, kah tesbih salladı. Onu Faikoğlu da takip etti, o da tesbihini çıkararak ikisi de zamana tesbih salladılar.

Yaşanan komedi açıkça bu video görüntülerinde belgelendiği gibi okuyucularımıza aktarılmaktadır:

Ciddiyetten uzak bir tesbih sallama videosunu izle: http://www.dailymotion.com/video/x17poip_piperingos-ve-faikoglu-tesbih-salliyorlar_news

http://www.dailymotion.com/video/x17ig7n_lozan-90-yil-faikoglu_news

Bu da yetmedi, panelist konuşmacı Hristos Ktistakis Azınlık insanına hakarete varan bir uslupla Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık insanına adeta yeni bir kimlik yaratarak ve Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türkleri, Yunanlı Müslümanlar olarak vaftiz etti.

Bu da yetmedi, Yunanistan Milli Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis “kusura bakmayın ben gidiyorum uçağı kaçıracağım” diyerek toplantı bitmeden panelden kalkarak sinirli bir biçimde salonu terketti.

Bu da yetmedi, ESPA programı kapsamında yıllardan beri Azınlığa yönelik “tek ayaklı çalışmalar”la bölgede belirli aralıklarla sözde Azınlığa yönelik yapılan etkinliklerin sorumlularından biri olan bayan Thalia Dragona mikrofonu eline aldı ve “Türkçe sunum krizini üstlendi ve “organizatör biziz ve bizim hatamız” diyerek Kalancis’in oturum başlamazdan önce uyguladığı baskıları üstlendi ama bu da yetmedi.

Simültane tercüme kabini içinde son hazırlıklarını yapmış ve Türkçe-Yunanca çeviriyi yapmak üzere bekleyen profesyonel bayan tercüman ceketini alarak kabini terketti ve salona inerek ön sıralardan kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle karşılıklı olarak sözlü atışmalar yaşandı.

Sabık Milletvekili Mustafa Mustafa mikrofonu eline aldı ve bu kadar gerçek dışı konuşmaların yapıldığı bir toplantının, sadece her defasında söylenenlerin tekrarlanması için yapıldığını gördüğünü belirtti ve eleştirdi.

Programın gidişatı sıralamasında konuşmacı Gazeteci Evren Dede, kendisine yönelik yapılan bu hareketi ve baskıyı hakaret olarak algıladı ve sunumunu Aydın Bostancı’nın Yunanca olarak okumasını istedi ve salonu o da terketti.

İkinci gün etkinliğe ilk gün yaşananlardan sonra hemen hemen hiç ilgi yoktu. İlk günle kıyaslandığında Azınlık insanının büyük bölümü oturumu boykot etti ve katılmadı. Konuşmacılardan bazıları tepkilerini koyarak salona dahi gelmediler.

“YOL GEÇEN HANI”NA DÖNDÜ!

Son olarak, Batı Trakya’da Türk Azınlığın her şeyine muhalefet olan Kostas Karaiskos ve ekibi üzerlerinde beyaz tişörtlerde siyah yazılarla salona girdi ve etkinliğe damgasını vurdu bir de tüy dikti. Ellerinde sarı kağıtta Yunanca bir bildiri dağıttı ve etkinlik “Yol Geçen Hanı”na döndü.

Sonucu mu merak ediyorsunuz?

Sonuç ortada;

Yazık ve hemde çok yazık. Yıllarca ESPA programları aracılığıyla bölgeye Avrupa Birliği tarafından akıtılan milyonlarca Euro’nun, özellikle Azınlık çocuklarının Yunanca eğitimine yönelik, Yunan devletinin süper yetkileriyle donatılmış bir ekibin tek ayaklı yaptıklarının aslında hiç bir katkısının olmadığı açıkça görülmüş oldu.

Salonda Yunanca eğitimcilerden bir bayanın söyledikleri aslında herşeyi açıkça ortaya koymaya yetti. Bayan eğitmen, “Müslüman çocuklar Yunancayı konuşamıyorlar, ben kendilerine yardımcı olmaya çalışıyorum ama malesef olamıyorum” demesi, uzun yıllar tek ayaklı uygulananların gerçeklerden ve yapılması zaruret olan uygulamadan uzak olması hasebiyle gerektiği derecede fayda sağlamadığını ortaya koydu.

Acaba Avrupalı yetkililer milyonlarca Euro’nun akıbetini sorma cesaretini bulabilecekler mi? veya tek ayaklı topal bir sisteme milyonlarca Euro akıtmaya devam edecekler mi?

Zannedersek gerçeklerin görülme zamanı geldi ve geçti.

Anadili Türkçesiz, Yunancayı algılamak ve akabinde iyi derecede öğrenmek mümkün değil. Evde Türkçe yaşayan, Türkçe konuşan, Türkçe beslenen, Türkçeyle yatıp kalkan bir çocuk tek ayaklı Yunanca eğitimiyle bu ülkeye faydalı olamaz.

Yunan devletinin uzun vadeye yaydığı asimile programına da asla uymaz. Entegrasyona EVET, asimilasyona HAYIR!!! 

 

 

Τι δουλειά έχει στην Κομοτηνή το ΕΛΙΑΜΕΠ των διαδρόμων της παρα-εξουσίας;     

 

Πέρα από την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ του ΕΣΠΑ,  έχει …κι άλλο ενδιαφέρον το συνέδριο;

 

Όπως π.χ. στην Κύπρο, όπου έναν ολόκληρο χρόνο δούλευαν για το ΝΑΙ στο προδοτικό

 

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ;  Είχαν παίξει ρόλο τα αμερικάνικα δολάρια που αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου;

 

Κι αν υπήρχε μια ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ στη χώρα, ποιος θα την χρηματοδοτούσε; Μήπως η αμερικάνικη Πρεσβεία, οι δήθεν ΜΚΟ, ο Σόρος, οι Ροκφέλερ, η Παγκόσμια Τράπεζα;

 

Γιατί καμμία θέση του ΕΛΙΑΜΕΠ δεν συνάδει με τα συμφέροντα και το αίσθημα του λαού μας; Γιατί σε ΟΛΑ τα ζητήματα είναι με τους Αμερικανοβρετανούς και απέναντί μας;

 

Υπέρ του Σχεδίου Ανάν, υπέρ της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας, υπέρ της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, υπέρ της λαθρομετανάστευσης, κατά της «εθνικιστικής» ελληνικής Ιστορίας (βλ. «1821»), κατά της ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ και της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια…

 

Τώρα, με τη νέα γερμανική Κατοχή, συνεργάζονται και με γερμανικά ιδρύματα και υπηρεσίες (Friedrich Ebert, Konrad Adenauer, DAAD). Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή;

 

Οι πρόστυχες ελίτ της χώρας μας, που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού,

 

συνεχίζουν με θράσος να πλασάρουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους για δικά μας.

 

Τώρα οι ιδεολογικοί τους μπράβοι θα σώσουν και …τη Θράκη;!

 

 

 

ΟΧΙ  στο  ΕΛληνικό  Ιδρυμα ΑΜΕρικανικής  Πολιτικής!

 

ΕΞΩ  η  ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ

 

του  καθεστώτος!

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz