Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GENNİMATA: “TRAKYA FANATİZM KAPISINI KAPATTI”

GENNİMATA: “TRAKYA FANATİZM KAPISINI KAPATTI”

27
0

PASOK-DİMAR Başkanı Fofi Genimata Batı Trakya’da temaslarda bulundu. Ancak her nedense PASOK Partisi Rodop İli Yerel Örgütü Azınlık Basınına bu ziyareti haber vermedi, adeta gizledi. Kısacası, yıllarca Azınlıktan onbinlerce oy alan PASOK Partisi’nin başkanı Batı Trakya’ya sessizce geldi ve sessizce ayrıldı görüntüsü verildi. 

PASOK-DİMAR Başkanı Fofi Genimata iki günlük resmi bir ziyaret için Batı Trakya’ya geldi ve çeşitli temaslarda bulundu. Gennimata ziyaret sonrasında basın mensuplarına yönelik Batı Trakya Türk Azınlığı’nı konu alarak yaptığı açıklamada “Trakya fanatizm kapısını kapattı” dedi.

Gennimata sözlerine şöyle devam etti. “Farklı insanlar, dini seçimlerinden bağımsız olarak uyum içinde yaşıyorlar, vatanımızın ortak iyiliği için çalışıyorlar. Burada, yerliler, hristiyan ve müslümanlar, Yunanistan’ın her köşesinden gelen Üniversite öğrencileri ile birlikte renkli Yunan mozaiği oluşturdular, ki bu Yunanistan ve tüm Avrupa için büyük bir güç ve zenginliktir.

Yasalar karşısında eşit Trakya’yı PASOK ve DİMAR kalkınma çabasında daima destekledi. Biliyoruz ki SYRİZA-ANEL hükümeti Azınlığı da aldattı. Ancak herkes biliyor ki PASOK önceki yıllarda yanlarında durdu, sorunlar ve geçikmelerin içinden. Ancak daima orada saygıyla ve samimi olarak durmaya kararlıyız.” Dedi.

MUSTAFÇOVA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Fofi Genimata İskeçe’nin dağlık bölgesinde Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Cemil Kabza ile sohbet ederek Belediyenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Cemil Kabza kendisine detaylı bilgi verdi. kabza ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“PASOK Partisi Başkanı bugün belediyemizi ziyaret etti. Bayan Genimata’ya bölgemiz ve belediyemiz hakkında bilgi vererek, karşılaştığımız sorunları aktarma fırsatımız oldu. Sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi ayrıca yazılı bir şekilde kendilerine ilettik.

Bayan Genimata da genel manada yerel yönetimlerin ve belediyemizin bazı sorunlarının çözümlenmesi için parti başkanı olarak meclis nezdinde girişimlerde bulunacağını söyledi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz