Ana Sayfa Yunanistan Haber Genelkurmay Başkanı Floros’un Gündeminde Yine Türkiye Vardı

Genelkurmay Başkanı Floros’un Gündeminde Yine Türkiye Vardı

0
0

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros Türkiye’yi ağzından düşürmüyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, telekonferans aracılığıyla Amerikan Yunan Enstitüsü Vakfı (AHIF) tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Floros’un gündeminde yine Türkiye vardı.

General Floros, burada yaptığı konuşmasında Akdeniz’de yaşanan güncel gelişmeler, Yunanistan Milli Savunma Politikası, uluslararası yükümlülükler ve Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin diğer ülkelerle yaptığı askeri işbirliği ile ilgili konuları kapsayan bir sunum yaptı.

Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Amerikan Yunan Enstitüsü Vakfı Başkanı Yunan asıllı Nick Larigakis’e, Yunan-Amerikan ilişkilerinin güçlenmesi için verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

General Floros, Doğu Akdeniz’in stratejik önemine, bölgede bulunan uluslararası aktörler (ABD, Rusya, NATO, Avrupa Birliği) vede Yunanistan için stratejik önemini vurgulayarak, Türkiye’nin her gün bölgede yasadışı ve kışkırtıcı davranışlarda bulunduğunu ileri sürdü ve bunun neticesinde yaşanabilecek olası bir kaza riskininin ciddi sonuçlara sebep olabileceğine dikkat çekti.

Komutan Floros konuşmasında Meriç (Evros) ve Ege’ye göç akışlarının son zamanlardaki artışından bahsetti ve Türkiye tarafından göçmenlerin bilinçli bir şekilde alet edildiğini ileri sürdü.

Son olarak Floros, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz ve Orta Doğu ülkeleriyle (Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi gibi) ikili / üçlü / çok taraflı işbirliği gruplarında sürekli varlığını ve desteğini vurguladı.

Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın (MDCA) imzalanması ve güncellenmesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için Yunan-Amerikan Stratejik Diyaloğu’nun önemine vurgu yapan Komutan Floros kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz