Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GENEL BAŞKAN MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ DURHASANLAR VE DOLAPÇILAR KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

GENEL BAŞKAN MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ DURHASANLAR VE DOLAPÇILAR KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

20
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, okulları kapatılacak dokuz köyden iki olan Durhasanlar ve Dolapçılar köyünü ziyaret ederek, velilerle ve köy halkı ile görüştü.

İlk önce Durhasanlar köyüne giden başkan Ali Çavuş Durhasanlar köyü ilkokulunun haksız kapatılma kararına üzüldüklerini, konuyu köy halkı ile istişare etmek istediklerini, bu sebeple Durhasanlar köyünü ziyaret ettiklerini söyledi. Lozan Antlaşması’na aykırı bir karar olan kapatma kararının hukuksuz olduğunu, özerk bir eğitim hakkına sahip olan azınlık okullarının kapatılmasını kabul etmediklerini söyledi. Durhasanlar köyü halkının bu konu ile ilgili alacağı her kararın kendileri tarafından destekleneceğini ve köy halkının yanında olacaklarını ifade etti. Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri için bulunduğu Alantepe’de yaptığı konuşmada da tüm seçilmişleri ortak bir eyleme davet ettiğini belirtti.

Bu hususta alınacak her türlü kararın yanında olacaklarını vurgulayan Genel Başkan, alınan bu kapatma kararlarının azınlık eğitimine ağır bir darbe vurmak ve asimilasyona kapı aralamak olduğunu söyledi.

Köy halkı da okullarının kapatılmasını asla kabul etmediklerini, köy halkı olarak bu karara karşı duracaklarını ve bunu da yetkililere ilettiklerini söylediler.

BAŞKAN MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ DOLAPÇILAR KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Durhasanlar köyündeki ziyaretin ardından Dolapçılar köyünü ziyaret ederek, veliler ve köy halkı ile görüştü.

Genel Başkan görüşmede yaptığı konuşmada Dolapçılar köyü okulunun kapanacak olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu kararın uluslararası Lozan Antlaşması’na aykırı bir karar olduğunu, azınlık okullarının özerk yapısına bu darbeyi vurarak azınlık okullarının bitirilmek istendiğini söyledi. Azınlık olarak bunu sineye çekemeyeceklerini, bu sebeple kendisinin Alantepe’de tüm seçilmişleri ortak bir eyleme davet ettiğini belirtti. Azınlık okullarını kapatma kararları sadece asimilasyona hizmet edeceğini ifade etti. Bu konu ile ilgili köy halkının vereceği her kararın yanında olacaklarını söyledi.

Köy halkı da okullarının kapanmasını katiyetle istemediklerini ve bunu yetkililere ilettiklerini söylediler.

Genel Başkana bu ziyarette Genel Sekreter Aydın Ahmet, MYK üyeleri Av. Hüseyin Hacı Mehmet ve İsmail Salih eşlik ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz