Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Geleneksel Domruköy Mevlidi Gerçekleşti

Geleneksel Domruköy Mevlidi Gerçekleşti

67
0

Her yıl geleneksel olarak köy halkı tarafından elbirliği ve yardımlaşma içinde organize edilen Domruköy mevlidi gerçekleşti.
Her yıl geleneksel olarak köy halkı tarafından elbirliği ve yardımlaşma içinde gerçekleştirilen Domruköy mevlidi bu yıl da aynı heyecan ve inançla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okundu, eller semaya açıldı ve Allah’ın verdiği rızıklar için dualar edildi.

Domruköy camisinde okunan mevlit törenine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da katılarak soydaşlarıyla birlikte dua etti, hasret giderdi.
Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’ne bağlı İlahi Grubu’nun okuduğu mevlidin duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Mevlit sonrası kılınan öğle namazından sonra her yıl olduğu gibi köy halkı tarafından evlerine davet edilen misafirlere yemek ikram edildi.

Mevlid törenine Türkiye’den Bursa – Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı.
Yaklaşmakta olan 26 Mayıs Yerel Seçimleri nedeniyle neredeyse siyasilerin tamamı mevlid töreninde boy gösterdi. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un yanısıra, diğer adaylar da Domruköy’e gelerek halk ile selamlaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz