Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MAZOT PARALARI YATTI ÇİFTÇİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI!

MAZOT PARALARI YATTI ÇİFTÇİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI!

14
0

Çiftçilere yönelik yapılan ‘Yakıt yardımı’ (Mazot yardımı parası) paralarında yüzde 50’ye kadar varan kesintiler yapıldı. Bu sabah çiftçilerin banka hesaplarına yatan paralarda kesinti payı oranın büyük olması, çiftçileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Özellikle Kurban bayramı öncesi azınlık çiftçisinin cebine bir katkı olabileceği düşünülen ‘Yakıt yardımı’ parasının az olması çifçtçilerin beklentisinin dışında kaldığı görüldü.

“Bayram öncesi verilen bu para sadaka parası mı? Bizlerle dalga geçiyorlar”

BİRLİK gazetesi olarak bu sabah bazı çiftçilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde, yapılan bu yardımın adeta çiftçilerle dalga geçildiğini ifade ederek, yapılan kesintilere tepki gösterdiler. Bazı çiftçiler tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: “Konuyla ilgili olarak bir kaç gün önce Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman bir azınlık radyosuna çıktığı programda, ‘Yakıt yardımı’ parasının Kurban bayramı öncesi azınlık insanının yüzünü güldüreceğini açıklamıştı. Ancak Hacıosman’ın dediği gibi olmadı. Her yıl kesintiler oluyordu, fakat bu yıl neden bu kadar daha çok kesinti oldu. Milletvekilinden bu konuda açıklama bekliyoruz. Hacıosman’a soruyorum: Bizlere bayram öncesi verilen bu para, sadaka parası mı? Bizlerle dalga geçiyorlar? Bizim diğer milletvekilimiz Ayhan Karayusuf ne yapıyor? Adam milletvekili oldu, azınlık çiftçisini ve azınlığın sorunlarını unuttu.

Öte yandan önümüzdeki yıllarda Troyka bu paranın Yunanistan devletinin kasasından çıktığından dolayı devlete kalmasını ve çiftçilere verilmemesini istediği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz