Ana Sayfa Batı Trakya Haberler G.A.T.’DAN 3. GENÇLİK FESTİVALİ

G.A.T.’DAN 3. GENÇLİK FESTİVALİ

16
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (B.T.A.Y.T.D.)çatısı altında faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (G.A.T.) Gümülcine şehrinde  25 Ağustos 2012 tarihinde ‘G.A.T. 3. Gençlik Festivali’ düzenledi.

Gümülcine ve civar köylerden çok sayıda izleyicinin geldiği festivale başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Rodop milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Kara Yusuf, Doğu Makedonya Bölge Genel Sekreterliği Eyalet Meclis Üyesi Suat Çolak, Gümülcine Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Devecioğlu ve Rıdvan Molla İsa, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyeleri Halit Mehmet, Mehmet Eminoğlu ve Mehmet Nizam, B.T.A.Y.T.D. Başkanı Erkan Ruşen, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Şapçı Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Necla Çavuş, Yassıköy Belediyesi Meclis Üyesi Önder Mümin ve diğer azınlık mensupları katıldı.

“Batı Trakya’da genç olmak umut, vizyon ve hayallere sahip olmak demektir”

Etkinliğin açılış konuşmasını G.A.T. Asbaşkanı Yücel Eminoğlu yaptı. Eminoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Toplumumuzun geleceği olan gençliğin daha da aktifleşmesi,  kenetlenmesi bizler adına sportif, kültürel ve insani dayanışma adına bir çok faaliyete imza atmaya çalıştık. Bugün de burada gençlik festivalinin düzenlemesinin huzurun, heyecanın biraz da yorgunluğun içersindeyiz. Batı Trakya’nın tüm gençlerini kucaklayan festivalimizin sizin de desteklerinizle her yıl daha güzel ve daha dolu geçmesi bizim için ayrı bir mutluluk. Burada emeğini esirgemeyen büyüklerimize ve gönüllü genç kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Batı Trakya’da genç olmak umut, vizyon ve hayallere sahip olmak demektir. Daha nice festivallerde beraber olmak dileğiyle.”

“Aynı anlayışı İskeçe Belediyesi’nden de bekliyoruz”

Daha sonra B.T.A.Y.T.D. Başkanı Erkan Ruşen de bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Bu kadar güzel bir etkinlikte konuşmak gurur ve şeref verici bir olay. Bu etkinliği Gümülcine meydanında yapmak güzel bir şeydir. G.A.T.’lı ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizim önem vermemiz gereken ortak değerlerimizdir. Bizleri birleştiren değerlerimiz barış ve dostluktur. Bunların burada mesajı veriliyor. Bu etkinliğin burada düzenlemesinde emeği geçen ve burasını tahsis eden belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Aynı anlayışı İskeçe Belediyesi’nden de bekliyoruz.”

Gümülcine’yi eşit şekilde kucaklayan Belediye Başkanı Yorgos Petridis’e ayrıca teşekkür ediyorum” 

Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu yapmış olduğu konuşmasında etkinlik öncesi Ketenlik Gençleri’nin gösterisinden dolayı onlara teşekkür etti. Başkonsolos İlhan Şener şunları söyledi:

“Ketenlik Gençliği artık Ketenlik’e sığmıyor. 3 gün önce müthiş bir festivale imza attılar. Bu sene gitmediyseniz, seneye mutlaka gidin, çok şey kaçırdınız. Bu gün burada çok güzel bir ortam var. Ben bu festivali düzenleyen G.A.T’çı kardeşlerime ve onlara desteklerini esirgemeyen Erkan ve Osman kardeşlerime teşekkür ediyorum. 3 yıl Selanik’te ve 4 yıl da Atina’da görev yaptım. G.A.T.’ın ne kadar başarılı çalıştığını bizzat oralarda gözlemledim. Bu güzel etkinlik için imkanı sunan ve tüm Gümülcine’yi eşit şekilde kucaklayan Belediye Başkanı Yorgos Petridis’e ayrıca teşekkür ediyorum. Ben çok açık sözlü bir diplomatım. 1990’lı yıllardan beri Gümülcine’ye gelip gidiyorum. Gençliğimin bir bölümünün İmaret’te, Meşe’de ve Fener’de geçtiğini söyleyebilirim. O zaman beni davet eden soydaş gençler, kendi aralarında Türkçe konuşurken kısık sesle konuşuyorlardı.

“Dünyaya demokrasi sözcüğünü hediye etmiş Yunanistan’a yakışan manzara da budur diye düşünüyorum”

Zor yıllardı 29 Ocak olayları yeni atlatılmıştı. Ama bu gün Türk-Yunan bütün gençler burada. Birazdan hem azınlık mensubu gruplar, hem bölgenin Yunanlı grupları hem de Türkiye’den bir grubumuz var. Ben bu yüzden G.A.T.’a hem bölgedeki azınlık ile çoğunluk arasındaki uyumlu ilişkileri teşvik etmelerinden dolayı, hem de Türkiye ile Yunanistan arasındaki kültürel ilişkilere katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Zaten dünyaya demokrasi sözcüğünü hediye etmiş Yunanistan’a yakışan manzara da budur diye düşünüyorum. İyi eğlenceler çocuklar.”

“Kali Diaeskedasi Pedia”

İzleyicilerin büyük bir ilgi ve heyecanla dinedikleri, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener konuşmasının son bölümünde Yunanca “Kali diyaskedasi pedia” diyerek katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinlikte diğer yetkililer de söz alarak yapmış oldukları konuşmalarda bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler. Etkinlik Son Dorock Konseri, Gölge Sakinleri Konseri, Dies Konseri ve son olarak da Türkiye’den Gripin Konseri ile sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz