Ana Sayfa Batı Trakya Haber Furkan Küçüktü, Yüreği Büyüktü, Yıllarca Savaştı Ama…

Furkan Küçüktü, Yüreği Büyüktü, Yıllarca Savaştı Ama…

2
0

Batı Trakya yine hüznü yaşıyor. Amansız hastalıkla uzun yıllar savaştı, ancak malesef galip gelemedi.

Rodop ilinin Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Çepelli köyünde bu kısacık ömrünün yıllarını yakalandığı amansız hastalıkla mücadele ederek geçiren 11 yaşındaki Furkan Ahmet, o minicik bedeniyle, hayat dolu davranışlarıyla daha fazla savaşmaya gücü yetmedi ve 12 Ocak 2021 Salı günü hayata gözlerini yumdu.

Küçük Furkan için tüm Batı Trakya adeta seferber olmuştu. Anavatan Türkiye de kucağını açmış Furkan’ın sağlığına kavuşması için tüm imkanlar kullanılmıştı. Tedavisi yıllar süren ve evladını kurtarmak için gecesini gündüzüne katan aileyi Batı Trakya Türkleri de bu mücadelede yalnız bırakmamıştı. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü minik Furkan için yardım etmiş, Kalfa köyü gençleri ve Kargılısarıca gençleri 2015 yılında gerçekleştirdikleri etkinliklerde Furkan’a yardım elini uzatmışlardı.

Batı Trakya’nın 11 yaşındaki küçük Furkan’ı, gözyaşları içinde 13 Ocak 2021 Çarşamba günü Çepelli köyü mezarlığında büyük bir hüzünle son yolculuğuna uğurlandı.

BİRLİK Gazetesi ailesi olarak Furkan’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına ve Batı Trakya Türk Azınlığı’na başsağlığı ve sabırlar dileriz. Küçük Furkan’ın mekanı Cennet olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz