Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar FÜRTH/NÜRNBERG DERNEĞİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

FÜRTH/NÜRNBERG DERNEĞİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

14
0

Fürth/ Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi.

 Kutlama programı Dernek Başkanı Mehmet Emin’in tüm misafirleri ve üyeleri selamlama konuşması ile başladı. Yönetime yeni seçildiklerini belirten Başkan Mehmet Emin,  özel ve anlamlı günlerde kutlamalara ve etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi. Emin, asıl amaçlarının günün anlam ve manasına özel bir etkinlik düzenlemenin yanı sıra bölgelerinde yaşayan soydaşların biraraya gelerek birlik ve beraberlik mesajı vermek olduğunu ifade etti.  Genel Sekreter Ahmet Muhacir ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verdi. Sonrasında dernek üyesi genç bir kız, Kadınlar Günü ile ilgili bir şiir okudu.

Aynı gün Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung, Fürth/ Nürnberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Jung,  bölgede yaşayan Batı Trakya Türklerini artık yakından tanıdığını ve gelecekte de daha sık beraber olmaktan ve daha büyük kültürel projelerde beraber çalışmaktan memnun olacağını dile getirdi.

Etkinliğe katılan kadınlara dernek yönetim kurulu hediyeler takdim etti, etkinliğe katılan tüm misafirler hanımların hazırladıkları  birbirinden leziz yiyecekleri yediler. Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlama, tüm katılan misafirler tarafından takdirle karşılandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz