Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FUEN’CİLER TÜRK YEMEKLERİ YEDİLER, OYUN HAVALARIYLA GÖBEK ATTILAR

FUEN’CİLER TÜRK YEMEKLERİ YEDİLER, OYUN HAVALARIYLA GÖBEK ATTILAR

18
0

Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen ve ekibi Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Başkan Koray Hasan ve folklorcu kızlar Hansen’i çiçeklerle karşıladı.

Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen ve ekibi Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Başkan Koray Hasan ve folklorcu kızlar Hansen’i çiçeklerle karşıladı. GTGB bahçesinde düzenlenen kültür tanıtımı proğramına FUEN ekibinin ilgisi yoğun oldu.

Batı Trakyalı Türk bayanlar tarafından hazırlanan bölgeye has yemekleri büyük beğeniyle yiyen misafirler, yemek sonrasında Federasyon Başkanı Halit Habipoğlu başta olmak üzere, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Müdürü Pervin Hayrullah eşliğinde GTGB bahçesinde göbek atarak günün yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalıştılar.

Ayrıca folklor grubu da sergilediği oyunlarla misafirlerin beğenisi toplarken, GTGB salonu içinde Fevzi Ali’nin Ebru sanatı ve Füsun Suka’nın resimleri de büyük ilgi topladı.

GTGB bahçesinde düzenlenen kültür proğramına GTGB Başkanı Koray Hasan, DEB DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Başkan Yardımcısı İskeçe Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, BTAYT Derneği Başkanı Ahmet Kara, Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, Dimetoka (Didimotiho) Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Süleyman Macur, Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prf.Dr. Mustafa Kaymakçı, Yunanistan’da “Makedon Azınlık” Temsilcisi Arhimandrit Nikodim Tsarknias ve çok sayıda soydaş katıldı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2q7lfs_fuen-gtgb-video-1_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz