Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “FRANGUDAKİ PROGRAMI”NIN FİLMİ GÜMÜLCİNE’DE GÖSTERİLDİ

“FRANGUDAKİ PROGRAMI”NIN FİLMİ GÜMÜLCİNE’DE GÖSTERİLDİ

22
0

“(Batı) Trakya’daki Azınlık öğrencileri için başka bir eğitim. Ekliyoruz

Çıkarmıyoruz, Topluyoruz Bölmüyoruz,” adlı film 11 Mayıs Çarşamba günü Gümülcine’de Kosmopolis’teki Odeon sinemalarında gösterildi.

Thanos Anastopulos’un senaristliğini yaptığı 75 dakikalık film, “Müslüman Çocukların Eğitimi Programı” (KESPEM) kapsamında, azınlık çocuklarının Yunanca öğrenimi ve topluma entegrasyonu amacıyla yürütülen 10 yıllık çalışma ve faaliyetleri sinema ekranına aktarılmış.

Film, programları bilgisayar ortamında kullanım ve elektronik eğitici bilgileri teknoloji kullanılarak elde edilen başarıyı, çocukların ilgisini çeken pedagojik metotların başarılı sonuçlarını, çocukların araştırma sürecine katılmalarıyla gerçekleşen küçük çaplı mucizeleri, eğitim sürecinde öğrencilerin kimliğine saygı ilkesinin uygulanmasıyla ortaya çıkan sonuçları ve bunların en zor koşullarda ve ulaşımdan en uzak bölgelerde bile eğitim sürecinde temel etken oluşturduğunu tanıtıyor.

 

Filmi izlemeye gelenler arasında, Rodop-Evros İlleri Selanik Pedagoji Akademisi Derneği (SÖPA) başkanı Mehmet Derdiman ve beraberinde Yönetim kurulu üyeleri, program sorumluları Anna Frangudaki ve Thalia Dragona, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu temsilcisi Serdar Karapaça, Almanya Fahri Konsolosu Kurudis, Azınlık okulları Koordinatörü Nikos Papageorgiu, Rodop PASOK eski Milletvekili Hrisa Manolya, Eyalet Meclis Üyesi Yiannis Nikolaidis, Gümülcine Belediyesinin temsilcisi, Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın temsilcisi programda görev alan öğretmenler, Azınlıktan, programın içinde ve filmin içinde çalışmaları ve değerlendirmeleriyle yer alan bayanlardan Tuğçe Dede, Işıl Mirici ve daha ismini bilmediğimiz ancak programda çalışanlar, çocuklar, anne ve babalar bulunuyordu.

 

Film gösterimi öncesi Frangudaki kısa bir tanıtım konuşması yaptı ve 1996 yılında onaylanan, 1997 yılında başlayan ve 2008 yılına kadar devam eden aradan geçen 10 yılı özetledi. Yardımcı olanlar ve programda görev alanlara teşekkür etti. Frangudaki, “bu akşam burada sizler 10 yıl boyunca devam eden programda neler yapmışız onu izleyeceksiniz. Programın 4. bölümü başladı 2010-2013 arasında bu yılın Eylül ayından itibaren devam ediyor. Öncelikli olarak filmi Yerel Toplumdan yorumlayacak olanlara daha şimdiden teşekkür ediyorum. Milletvekillerini davet ettik ancak şu an hepsi mecliste ve gelemediler ancak temsilcilerini gönderdiler. Ayrıca Hacıosman’dan birde yazılı açıklama var size onu okumak istiyorum” dedi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz