Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FIM-92 STİNGER’İN GİRİT’TEKİ HEDEFİ US ARMY ROKETİ

FIM-92 STİNGER’İN GİRİT’TEKİ HEDEFİ US ARMY ROKETİ

24
0

4-6 Haziran tarihlerinde Girit’in Kandiye (Hania) kenti kırsalında bulunan atış tatbikat alanında düzenlenen uçaksavar “STINGER” hafif roket sistemleriyle hareket halindeki uzaktan kumandalı hedeflere atışlar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen atışlara, 1. Ordu’ya bağlı “AHİLEAS” ve Yüksek Askeri İdaresi İçişleri ve Adalar “EGEAS” topçu birliklerinden “FIM-92 STİNGER” sistemi uzman kullanıcı personelin tamamı katıldı.

Yapılan atışlarda hedeflerin yüksek hassasiyetle imha edilmesi komutanlara ve askeri idareye büyük güven verdi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı (GES) tarafından yapılan açıklamada, “Mutlak başarı ile taçlandırılmış olan atış, “STINGER” operatörlerinin yüksek eğitim seviyesini, bu füzenin yüksek güvenilirliğini ve yüksek doğruluğunu gösterdi” ifadelerine yer veriliyor.

ÖZELLİKLERİ

Bilindiği üzere, “FIM-92 Stinger” taşınabilir hava savunma füzesi karadan havaya, karadan karaya atılabilen bir sistemdir. Menzili 5,5 deniz mili olan “FIM-92 Stinger” füzesi, Yunanistan Topçu Birlikleri’nde 1990 yılında başarıyla kullanılmaya başlandı. “FIM-92 Stinger” helikopter, kara araçları ve savaş uçakları gibi hedeflere yönelik kullanılabiliyor.

Raytheon Missile Systems firmasına ait ve EADS onayıyla Almanya’nın yanı sıra Türkiye’de Roketsan tarafından üretiliyor. ABD Ordusu’nun kullandığı “FIM-92 Stinger” 29 ülke tarafından kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz