Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber “Fetö İle Mücadelemizde Yunanistan’ı Ülkemizin Yanında Yer Almasını Arzu Ediyoruz”

“Fetö İle Mücadelemizde Yunanistan’ı Ülkemizin Yanında Yer Almasını Arzu Ediyoruz”

4
0

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu 15 Temmuz’u Azınlık basınına değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü öncesinde azınlık basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkonsolos Murat Ömeroğlu, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen söyleşide, Gündem Gazetesi’nden Hülya Emin, Millet Gazetesi’nden Ramadan Molla, Rodop Rüzgarı’ndan İbrahim Baltalı ve Birlik Gazetesi’nden İlhan Tahsin’in sorularına cevap verdi.

Başkonsolos Murat Ömeroğlu, İlhan Tahsin’in “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri helikopterle Yunanistan’a sığınan 8 darbeci asker hakkında iade süreci hangi aşamada, Türkiye’nin bu konuda Yunanistan’dan beklentileri neler? Sorusuna şu cevabı verdi:

“Fetö ile mücadelemizde Yunanistan’ı ülkemizin yanında yer almasını arzu ediyoruz.”

“Tarihi ilişkilere sahip olduğumuz Yunanistan, geçtiğimiz yıllarda askeri darbelerden muzdarip olduğunu da bildiğimiz için Fetö ile mücadelemizde ülkemizin yanında yer almasını tabii ki arzu ediyoruz. Şu ana kadar bu konuda bir ilerleme kaydedilemediği de bir gerçek, ama çalışmalarımızı kararlılıkla ve ara vermeden uygulayacağız. Bu iadenin bu güne kadar da gerçekleşmemiş olmasını bir talihsizlik olarak görüyoruz. İnşallah iade olurlar ve ülkemizdeki yargılamayı hep beraber görürüz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz