Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “FAŞİST ALTIN ŞAFAK MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN TÜM KATILIMCILAR ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞ AĞIR HAKARETLERLE...

“FAŞİST ALTIN ŞAFAK MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN TÜM KATILIMCILAR ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞ AĞIR HAKARETLERLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞLARDIR”

24
0

“Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Atina’da Akadamias Caddesi üzerinde bulunan binada İnsan Hakları Günü çerçevesinde, Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği ile birlikte düzenlediği “Yunanistan’da Milli Azınlıklar ve Uluslararası Kuruluşların Önerileri” konulu panel aşırı sağcı Altın Şafak Partisi Milletvekili ve üyeleri tarafından basıldı.

Panelistler arasında bulunan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, faşist Altın Şafak milletvekilleri tarafından kamera ve tüm katılımcıların gözü önünde ölümle tehdit edilmiş ve panel katılımcılar ağır hakaretlerle karşı karşıya kalmıştır.

Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden, Avrupa Birliği Üyesi, Lozan Antlaşmasına imza atarak Batı Trakya Türk Azınlığını uluslar arası arenada kabul eden Yunanistan’ın Başkentinde bu vahim tablo cerayan ederken, hükümet yetkililerinden bir kınama veya tepki gelmemesi ve toplantı öncesinde güvenlik talep edilmesine rağmen güvenlik güçlerinin önlem almaması düşündürücüdür. Edinilen bilgiye ve görüntülerde görüldüğü üzere salonda veya salon çevresinde bir tane dahi güvenlik görevlisi bulunmaması oldukça manidardır.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin değerli yöneticilerine karşı yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendisine mütekkabiliyet çerçevesinde bırakılan, her türlü hukuki ve can güvenliğinden sorumlu olduğu Batı Trakya Türk Azınlığının en üst düzeydeki temsilcilerine karşı uygulanan bu davranışta onları orada korumasız şekilde her türlü tehlikeyle yüz yüze bırakan anlayışı da esefle karşıladığımızı ve bu güne kadar sadece uluslararası Lozan antlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti ile Yunan Devleti arasındaki ikili protokollerle kazanım olan haklarının peşinde koşan değerli Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin yöneticilerine toplumumuzun da her daim yanlarında olduğunu beyanla belirtmek istiyoruz.

Bu arada Türkiye ile sürdürülen Avrupa Birliği müzakere sürecinde her daim insan haklarından ve eşitlikten dem vuran AB temsilcilerinin, yaşanan bu skandal tablo karşısında sessiz kalması da bir o kadar vahim bir çelişkidir.

Kin ve nefret tohumları eken, ayrımcı söylem üzerinden yol alan ve tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkum bu uç hareketin temsilcilerine de inkar etmeye kalktıkları toplumun Balkanlardaki varlığının binlerce yıl öncesine dayandığını bir kez daha hatırlatmayı da bir borç biliyoruz.” 

Kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz