Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FAİKOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI

FAİKOĞLU’NDAN YENİ YIL MESAJI

20
0

İskeçe Sabık Milletvekili Ahmet Faikoğlu Yeni Yıl dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Faikoğlu mesajında, “100 yıla yakın biz Batı Trakya Türk cematının da Batı Trakya’da dördüncü sınıf vatandaşlığına tabii tutulmamız, Türk olduğumuzdandır. Eğitimimizi sıfırladılar. Minik yavrularımıza Ana okul izni verilmiyor. 1967 Albaylar Cuntasından sonra bize cemaat seçimleri yaptırmıyorlar. Cunta vari idare ile bakkalar, boyacılar bile yönetim kurullarını seçimle iş başına getirirken, öz malımız olan Ata armağanı vakıflarımız Yunanlının insafına terk edilmiş bir şekilde istediklerini indiriyor ve istediklerini bindiriyorlar. Gireceğimiz Yeni Yıl seçim yılı olarak bize çok şey vaadediyor, yıllardır Azınlığın sesi duyulmuyor, Batı Trakya Türkleri’ni ne basında ne de televizyonda göremez ve duyamaz olduk.” İfadelerine yer veriyor.

 

Şerefli Batı Trakya Türkleri;

Bir kaç saat sonra yeni yıla giriyoruz. Geçirdiğimiz 2014 yılı üzücüydü. Ana Vatanımız Türkiye’de maden işçilerinin ölümleri bize de büyük acılar yaşatı. Ülkemiz Yunanistan’da ve Avrupa’nın bir çok yerlerinde cami ve mescitlerimize saldırılar ve malum hayvanın ibadet kapılarına asılması biz Müslüman Türk’leri oldukça düşündürdü.

Filistinde, Gazze de İsraililerin Saldırıları ve ilk kıblegehamız olan Mescidi Aksa’yı pervasısça talan etmeleri bizi çok üzdü. İslamın şahlanmasından rahatsız olanlar, biz Türk’ler den de çok rahatsız oluyorlar.

100 yıla yakın biz Batı Trakya Türk cematınında Batı Trakya’da dördüncü sınıf vatandaşlığına tabii tutulmamız, Türk olduğumuzdandır. Eğitimimizi sıfırladılar. Minik yavrularımıza Ana okul izni verilmiyor. 1967 Albaylar Cuntasından sonra bize cemaat seçimleri yaptırmıyorlar. Cunta vari idare ile bakkalar, boyacılar bile yönetim kurullarını seçimle iş başına getirirken, öz malımız olan Ata armağanı vakıflarımız Yunanlının insafına terk edilmiş bir şekilde istediklerini indiriyor ve istediklerini bindiriyorlar.

Bu hal böyle devam ederse 20 sene sonra Batı Trakya’da vakıf denilecek bir şey kalmayacak, zaten amaçta bu. Vakıflar elden gitti mi Yunanlı ezan seslerinin de susacağına inanmaktadır.

Gireceğimiz Yeni Yıl seçim yılı olarak bize çok şey vaadediyor, yıllardır Azınlığın sesi duyulmuyor, Batı Trakya Türkleri’ni ne basında ne de televizyonda göremez ve duyamaz olduk.

Ana vatanımızdan da hisedilir derecede ilgi ve ihtimam bekliyoruz, kendilerinden rica ediyoruz. Biz Yunanistan’a ne esir bırakıldık, ne de köle. Batı Trakya Türk Azınlığının yegane sığınacak limanı Ana Vatanı Türkiyedir.

Bu güzel duygularla 2015 yeni yılınızı en iyi dileklerimle kutlar, bu yılın Batı Trakya Türk Azınlığının laik olduğu hakkına, hukukuna kavuştuğu bir yıl olmasını Cenabı Haktan niyaz eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.

İskeçe Sabık Milletvekili

Ahmet FAİKOĞLU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz