Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EY BATI TRAKYALILAR; BUGÜN “TÜRK DİL BAYRAMI”DIR, HABERİNİZ VARMI?

EY BATI TRAKYALILAR; BUGÜN “TÜRK DİL BAYRAMI”DIR, HABERİNİZ VARMI?

21
0

Ey Batı Trakyalılar; bugün Türk Dil Bayramı”dır, haberiniz var mı? veya “aaaaa biz Yunanistan’da yaşayız, kızan Rumca’yı güzel ürensin” mantığıyla önce dilimizden, sonra kültürümüzden ve son olarakta  dinimizden mi uzaklaşıyoruz? Bu soruyu sorduk mu hiç kendimize? 

Evet, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

“DİLİMİZE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletlerin kaderinin, dillerinin kaderi ve dillerinin sınırıyla örtüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Çok geniş bir coğrafyada konuşulan, müşterek mazimizi, kültürümüzü ifade eden Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Medeniyetimizin müstesna değerlerini nesilden nesile aktaran dilimiz, çok farklı kültürler ve medeniyetlerle etkileşime girerek canlılığını korumayı bilmiştir.

Köklü ve geniş bir birikime sahip olan Türkçemiz, farklı dillerle etkileşimine rağmen özünü asla kaybetmemiştir.

Bize özgü düşünmeyi sürdürmemiz, ilmi çalışmalar yapmamız, seçkin kültür, sanat ve edebiyat eserleri üretmemiz, dilimizin korunması için de son derece önemlidir.

Eğitim hayatımızda da Türkçe hassasiyetini, çocuklarımıza, gençlerimize en etkili biçimde verebilmemiz gerekir.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırıyorum.

Türk Dil Bayramının, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz