Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EVROS BÖLGESİNDE ORDU İŞ BAŞINDA

EVROS BÖLGESİNDE ORDU İŞ BAŞINDA

12
0

Meriç (Evros) bölgesinde Ordu iş başında. Geçtiğimiz aylarda Evros bölgesini ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas, Meriç (Evros) bölgesinde Azınlık köylerini ziyareti sırasında köylülerin isteklerini dinlemişti. Şimdilerde Toskas’ın emriyle Yunan Ordusu’na ait iş makinelri araziye çıkarak iş başı yaptı.

50. Mekanize Piyade Tugayı’na (50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) bağlı istihkam birliklerindeki iş makineleri Büyük Derbent (Mega Derio), Küçük Derbent (Mikro Derio), Ruşenler (Russa), Babalar (Goniko), Mevsimler (Mesimeri) köylerinde çalışmalara başladı.

Tarla ve köy yollarının iş makineleri tarafından bakım ve onarımı yapılırken, askerler ise Büyük Derbent köyünde İlkokulun onarımını gerçekleştiriyor.

Toskas ziyareti sırasında, “Evros bölgesinin en zor yerine, en fakir parçasına geldik. Bu parçada çok daha fazla sorunlar var, yıllarca bir kenara terkedilmiş. İlin bu parçasındaki dinamikler ve ikamet edenler, kaderlerini aramak üzere büyük şehirlere veya dış ülkelere gidiyorlar, oysa burada mucizeler yapabilirler.

Biz, dağlık bölgede veya ovada yaşayan insanlar rasında ayırım yapmıyoruz. Bu hükümet, tüm insanlar için ilgileniyor, ister ülkenin Kuzeyinde, isterse Evros’un dağlık bölgesinde veya ovasında olsun bu duruma yardımcı olmaya çalışacağız” diyerek bölge halkına söz vermişti.

Öte yandan Bakan Toskas’ın bölge damadı olduğu, yapılacak olan erken seçimlerde Evros bölgesinden aday olma ihtimalinin yüksek olduğu ve bu yüzden bölgedeki vatandaşlara yönelik hizmet götürme çabası içine girdiği söyleniyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz