Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EVRİM KAŞIKÇI: “DEDELERİMİN BU TOPRAKLARA BORCUNU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUM”

EVRİM KAŞIKÇI: “DEDELERİMİN BU TOPRAKLARA BORCUNU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUM”

17
0

Türk Akordiyon sanatçısı Evrim Kaşıkçı ile Yunanlı sanatçı Hristos Hatzopoulos 8 Aralık 2012 tarihinde Şapçı’da birlikte bir konser verdiler. Çok sayıda bölge halkının katıldığı konsere Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Kara Yusuf da basın danışmanlarıyla birlikte katıldı.

MİLLETVEKİLİ AYHAN KARAYUSUF BASIN DANIŞMANLARIYLA BİRLİKTE EĞLENDİ

Birlik gazetesi olarak sanatçı Evrim Kaşıkçı ile özel bir söyleşi yaptık. Yunanistan’a çok defa geldiğini ve kendisinin de bir Batı Trakya’lı olduğunu söyleyen Evrim Kaşıkçı, dedelerinin yıllar önce Evros bölgesinden olduğunu ve daha sonra Türkiye’ye göç ettiklerini belirtti.

“Hristos Hatzopoulos ile asıl tanışmamız yapmış olduğum Türk ve Yunan kültürlerinin etkileşimi ile ilgili bir tez çalışması neticesinde oldu” diyen Evrim Kaşıkçı; bu alanda bir yüksek lisans çalışması olduğunu söyledi.

Türk Yunan dostluğu ile ilgili olarak, “bizlerin yıllardan beri beraber yaşayan bir toplum olduğumuzu, bizlerin de sanatçı olarak ortak noktalara daha çok vurgu, yaparak bunu daha da pekiştirmemiz gerekir” diyen sanatçı Evrim Kaşıkçı sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer benim dedelerim bu topraklardan Türkiye’ye göç etmek gibi bir karar almasalardı, ben de şu anda buradaki insanlarla aynı şartlarda yaşıyor olacaktım”

“İnsanlar birlikteyken daha da dostça yaşayabilir, inşallah biz de bunu konserlerimizde yansıtabiliriz. Benim bu bölgeyle hassatiyetimin temelinde şu var; siz burada bir azınlık olarak yaşıyorsunuz. Sizlerin sıkıntalırını çok iyi biliyorum. Eğer benim dedelerim bu topraklardan Türkiye’ye göç etmek gibi bir karar almasalardı, ben de şu anda buradaki insanlarla aynı şartlarda yaşıyor olacaktım. O yüzden ben bu anlamda dedelerimin bu topraklara borcunu ödemeye çalışıyorum. Son olarak müzik, her zaman evrenseldir. Hristos Hatzopoulos’a ve buradaki tüm insanlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz