Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EVRENKÖY’DE HATİM MERASİMİ COŞKUSU

EVRENKÖY’DE HATİM MERASİMİ COŞKUSU

13
0

Rodop ilinin Şapçı-Maronya belediyesine bağlı Evrenköy (Evrenos) Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim’i hatim etmeleri vesilesi ile 19 Mayıs 2013 tarihinde köyde hatim merasimi düzenledi. Hatim merasimine başta köy halkı olmak üzere, civar köylerden yoğun katılım gerçekleşti.

Din görevlisi Necati Ahmet’in çalıştırdığı Evrenköyü Kur’an Kursu’nda, toplam 12 talebe eğitim alıyor.

Hatim merasiminde Kuran kursu öğrencileri önce Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Türkçe meali ve ilahiler okudu. Son bölümde dini mesajlar içerikli piyes oyunu ve özlü sözler okuyan öğrencilerin hatim duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman burada yapmış olduğu konuşmada, Kur’anı Kerim’i hatim eden çocukları ve kendilerine eğitimlerinde katkıları olan tüm din görevlilerini tebrik etti. Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif de konuşmasında, Kur’anı Kerim’i hatim eden öğrencileri tebrik ederek, kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

Hatim merasimi sonrasında, kılınan öğle namazıyla birlikte gelen konuklara öğle yemeği ikram edildi. Bu arada kurs öğrencilerine Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından Başarı Belgesi ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Hatim merasimi törenine Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif, SÖPA Derneği Başkanı Mehmet Derdiman ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Ayrıca Evrenköy’de düzenlenen hatim merasimine katılanlar arasında Bursa’dan işadamı Şerafettin Gökdemir başkanlığında 9 kişilik bir grup yer aldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz