Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EUROPOL, MERİÇ (EVROS) SINIRI’NDA “CİHATÇILARI” TESPİT EDECEK

EUROPOL, MERİÇ (EVROS) SINIRI’NDA “CİHATÇILARI” TESPİT EDECEK

25
0

Yeni bir uygulamayla EUROPOL, Meriç (Evros) sınırında “cihatçıları” tespit edecek.

EUROPOL’un özel eğitimli personeli IŞİD terör örgütüne mensup elemanları tespit etmek üzere Meriç (Evros) sınırında göreve başlayacak. Önümüzdeki aylarda Evros’ta aktif olacak terörle mücadele ve organize suç konusunda uzmanlaşmış Europol yetkilileri, Evros bölgesinde bulunan Kabul ve Kimlik Araştırma Merkezi’nde (KYT), IŞİD terör örgütüne mensup teröristleri tespit çalışmalarına başlayacak.

EUROPOL’un özel eğitimli personelin görevi, Yunan-Türk sınırını yasadışı yollardan geçen yabancı uyruklu mültecilerin kimliklerini araştıracak, Yunanistan’da aktif olarak çalışan organize insan kaçakçıları şebekelerinden bilgi toplayarak teröristleri tespit ederek Avrupa ülkelerine sızmalarının önüne geçecek.

Bu konu, 26 Kasım 2018 tarihinde EUROPOL’un Müdürü Komiser Catherine De Bolle’nin Atina’yı ziyaretinde Yunanistan Emniyet Teşkilatı Başkanı Aristidis Andrikopulos ve Yabancılar Polisi ve Sınırları Koruma Genel Müfettişi Rula Çirigti ile yapılan görüşmede ele alınmış enine boyuna tartışıldıktan sonra karara bağlanmıştı.

Bu yeni işbirliği çerçevesi, EL.AS – EUROPOL arasında güncellenerek önümüzdeki zaman diliminde imzalandıktan sonra uygulamaya konulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz