Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİ KALKANCA MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

“EŞİTLİĞE İLK ADIM” LİSTESİ KALKANCA MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

9
0

Konuyla ilgili Eşitliğe İlk Adım Listesi, 22 Ekim 2012 tarihinde bir basın açıklaması yayınladı. Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi 18 Ekim Perşembe günü Gümülcine’ye bağlı Kalkanca Mahallesini ziyaret etmiştir.

Samimi bir hava içinde gerçekleşen ziyarette Kalkanca mahallesinin sorunları Kalkanca Azınlık Kültür Derneği Başkanı Hasan Çakır tarafından aktarılmıştır.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Kalkanca mahallesine gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaret esnasında, Kalkanca Azınlık Kültür Derneği Başkanı Hasan Çakır ve mahalle sakinleriyle sohbet ettik, sorunlarını dinledik. Maalesef Kalkanca mahallesinin sorunları yıllardır çözülmemiştir ve yine kış ayları yaklaşırken, altyapı ve asfaltlamada sorunlar devam etmektedir. 2008 yılında yaşanan sel  felaketinde burada yaşayan insanların halini bizler unutmuş değiliz. Tekrar böyle bir felaketin yaşanmasını istemiyoruz. Fakat böyle olmaması için önlem alınması gerek, diye belirtti.

Ayrıca evlerin tapu sorununa da değinen Sibel Mustafaoğlu, yıllar önce alınmış Belediye meclis kararı bulunmasına rağmen, seçim önceleri bazı ailelere tapu dağıtımı yapılmıştır, ancak halen evlerinin tapularını alamayan ve şehir planının düzenlenmesini bekleyen çok sayıda mahalleli mevcuttur, diye ekledi.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, işsizlik ve fakirlik tüm Rodop ilinde olduğu gibi Kalkanca mahallesinde de ciddi derecede artmış durumda.  Nüfusun yarısından fazlası işsiz ve ailesini geçindirememektedir.  Mahalle sakinlerinin en büyük sorunu bölgede iş sahalarının bulunmaması.

Seçim önceleri sık sık ziyaret edilen bu insanların seçimlerden sonra unutulması acı bir gerçektir. Kalkanca mahallesinin sorunlarına acil çözüm gerekmektedir diyerek sözlerine son verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz