Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ESKİ SAVUNMA BAKANI ÇOHACOPULOS CEZAEVİNE GİDİYOR

ESKİ SAVUNMA BAKANI ÇOHACOPULOS CEZAEVİNE GİDİYOR

16
0

Yunanistan’da bir ilk yaşanıyor ve Yunanistan eski Savunma Bakanı Akis Çohacopulos, savcıya ifade verdikten sonra geçici olarak tutuklandı ve cezaevine gidecek. Çohacopulos, suç örgütü lideri, kara para trafiği ve kullanımı ve “nereden buldun” suçlarıyla bugün savcı karşısına çıkarıldı. Çıkarıldığı mahkemece savcının verdiği karar gereği geçici olarak tutuklanarak bu akşam geceyi GADA da nezarete geçirdikten sonra yarın sabah cezaevinin yolunu tutacak.

PASOK hükümeti ve Başbakan’ın Simitis olduğu dönemde Çohacopulos Savunma Bakanlığı görevindeydi. Silah alımıyla ilgili hakkında iddia edilen zimmetine hakzıs kazanç aktardığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlanmıştı. Çohacopulos bugün savcının sorgulamasında sormuş olduğu sorulara verdiği cevaplar tatmin edici ve inandırıcı gelmedi ve geçici olarak tutuklandı.

Çohacopulos, Yunanistan’ın Rusya’dan aldığı TOR M1 silahları konusunda savunmasında hazırlıksız olduğu ve yeniden savunmasını yapacağı belirtiliyor. Çohacopulos’un, 1998 Mayıs ayından Haziran 2001 yılına kadar süreçte TOR M1 uçaksavar silahları alımından 15 milyon euro ve Alman denizaltıları alımından da 2,5 milyon euro rüşvet elde ettiği gerekçesiyle suçlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz