Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ESKİ BAKAN PASOK PARTİSİ’NDEN İHRAÇ EDİLDİ

ESKİ BAKAN PASOK PARTİSİ’NDEN İHRAÇ EDİLDİ

16
0

Yunanistan’da yolsuzlukları ilgilendiren konularda fırtına öncesi sessizlik bozuldu. Yunanistan eski Maliye Bakanı ve daha sonra Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Yorgos Papakonstantinou, PASOK Partisi’nden ihraç edildi.

Yunanistan’da yolsuzluklarla ilgili “Langardt Listesi” olarak bilinen, yolsuzluklarda adı geçen Bakan ve bürokratların isimlerinin var olduğu belirtilen listenin yer aldığı CD’yi 2 yıl önce kaybettiğini iddia ettiği Papakonstantinou, değişik yolsuzluklarda kendisine yakın akrabalarını korumak için bunu yaptığı iddia edilerek suçlanıyor. Bu sebepten dolayı PASOK Partisi tarafından kendisinin bu akşam üzeri partiden ihraç edildiğini belirten bir açıklama geldi.

Açıklamada, “üzücü bir durum, Savcılığın yapmış olduğu araştırmaya göre, listede değişiklik yapıldığı ve eski Bakan Papakonstantinou’nun yakın akrabalarına yönelik açıkça kanıtlanmıştır. Dolayısıyla Papakonstantinou’ya yönelik büyük bir sorumluluk ortaya çıkmıştır. Açıkça artık Papakonstantinou artık PASOK’a ait değildir.” İfadelerine yer veriliyor ve böylece Papakonstantinou’nun PASOK Partisinden ihraç edildiği açıkça ortaya çıkmış oluyor.

Bundan sonra geçmişte yolsuzluklara karışan Bakan ve siyasiler ve bürokratların isimlerinin bir bir ortaya çıkması bekleniyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz