Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ESKİ AJAN” STİV LALAS’A YUNAN VATANDAŞLIĞI VERİLDİ

“ESKİ AJAN” STİV LALAS’A YUNAN VATANDAŞLIĞI VERİLDİ

17
0

Yunanistan lehine casusluk yaptığı gerekçesiyle ABD tarafından hapis cezasına çarptırılan ve cezasını ABD’de çeken Yunan asıllı Lalas’ın Yunan vatandaşlığını aldığı belirtiliyor. Yunan basınında çıkan haberlerde “nihayet Yunanlılar kahraman Stiv Lalas’a vatandaşlık verdiler” ifadeleri yer alıyor.

Haberin devamında “savaş sonrası dönemde en önemli Yunanlılardan biri olan Stavros Lalas, nihayet artık Yunanlı olarak çağırılabilir. Amerikan hapishanesi tahliyesinden 4 yıl sonra Yunanistan’a dönüşünde Stiv (Stavros) Lalas, Yunanlı kahraman olarak ülkeye 15 yıl önemli ve ciddi hizmetler verdikten sonra ancak vatandaşlığı alabildi.

Önceleri Amerikan-Yunan asıllı olan Lalas, yüzbaşı rütbesiyle Vietnam, Kamboçi ve Laos’ta savaşmış ve devamında 1977 yılında CIA’ya (Amerikan Haber Alma Teşkilatı) geçerek NATO’nun İzmir’deki üssünde görev yapıyordu. Bu süre içerisinde Yunanistan’ın KYP’te (Devlet Haber Alma Teşkilatı) görev alarak, Türk Ordusu’nun yapılanması ve hareketleri hakkında önemli bilgiler aktarıyordu.

Daha sonra State Department’e tayin edildi. 1983-1985 yılları arasında Belgrad Büyükelçiliğinde ve daha sonra 1985-1989 yıları arasında da İstanbul’da ABD Konsolosluğunda haberleşme bölümünde önemli görevlerde hizmet etti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bütün önemli yazışmaları onun elinden geçiyordu, o da Yunanistan’a bilgi aktarmaya devam ediyordu. Daha sonra Atina ABD Büyükelçiliğine tayin edildi ve burada da Yunan Gizli Servisine bilgi aktarmaya devam etti.

Lalas, Nisan 1993 yılında ADB’nin Virginia Eyaleti’ne gitmek üzere Atina’dan ayrıldı ancak Waschinton Havaalanına iner inmez gözaltına alındı ve ABD aleyhine casusluk yaptığı gerekçesiyle 14 yıl hapis ve 5 yıl gözhapsine mahkum oldu.” İfadelerine yer veriliyor.

Stiv Lalas, daha sonra Yunanistan’a döndü. Sarışaban’lı (Hrisupoli) bir aileden olan Lalas Sarışaban’a yerleşti. Stiv Lalas şu an Sarışaban’da yaşamını sürdürüyor.

Kaynak: dfc.net

 

Επιτέλους οι “Έλληνες” έδωσαν στον ήρωα Στηβ Λάλα υπηκοότητα! ; ;  

29-04-2011 11:20:15

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται “Έλληνας”. Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα!

Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz