Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ESAT HÜSEYİN: “GELİN KOOPERATİFİN ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM”

ESAT HÜSEYİN: “GELİN KOOPERATİFİN ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM”

17
0

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin BİRLİK Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Esat Hüseyin, Batı Trakyalı Azınlık tütün üreticisinin tüccarlara karşı dikkatli olmalarını ve Kooperatifin çatısı altında birleşmeye davet etti.

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi öncülüğünde 26 Ocak Pazar günü Gümülcine’de, Yunanistan’ın çeşitli bölgelerinden gelen 18 tütün kooperatifi başkanı ve 60 yakın temsilci üyenin katıldığı tütün konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya SYRİZA’dan Milletvekili Ayhan Karayusuf, sabık Milletvekili Mustafa Mustafa, İl Örgütü Başkanı Takis Haritou, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Yardımcısı Ercan Hüseyin de katıldılar.

Toplantıda, başta tütün alanında yaşanan problemler dile getirilerek, tütün alanındaki gelişmeler ve tütün satışı ile ilgili konular değerlendirildi ve kooperatif temsilcileri, tüccarların fiyat konusunda anlaşmaya uymadıkları, primler konusu ve çifçilerin girdi-çıktı defterleri tutup tutmamaları konusunda görüşlerini bildirdiler.

Toplantıda tütün üreticilerinin muhasebe defteri tutup tutmama konusu üzerinde bunun en az bir yıl ertelenmesi ya da tamamen iptal edilmesi talebinde bulunma kararı alındı.

Toplantı esnasında, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, Tarım Tazminatları Kurumu’nun (ELGA) üreticilerin zararlarını en kısa sürede karşılaması ve buna benzer diğer işlemlerin daha hızlı yerine getirilmesi konularını gündeme getirdi.

Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x1ae1it_trakya-tutun-ureticileri-baskani-esat-huseyin_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz