Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ERT ÇALIŞANLARINDAN YENİ YAYINA BAŞLAYAN EDT STÜDYOLARI ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ

ERT ÇALIŞANLARINDAN YENİ YAYINA BAŞLAYAN EDT STÜDYOLARI ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ

17
0

Geçtiğimiz günlerde kapatılan Yunan Devlet Televizyonu (ERT) çalışanları, yeni Yunan Devlet Televizyonunun (EDT) yayın yaptığı özel stüdyonun önünde protesto gösterisi düzenledi.

ERT çalışanları tüm sendikalara protesto gösterilerine destek çağrısında bulunurken Atina Gazeteciler Birliği ile Yunanistan Gazeteciler Federasyonu 13.00-18.00 saatleri arasında tüm özel televizyonlarda iş durdurma eylemi gerçekleştirdi.

ERT çalışanları konuyla ilgili açıklamalarında, “hükümetin bir ay süreyle karanlıkçılığı empoze ederek korku salmaya çalıştığını” ve “işbirliği yaptığı medya aracılığıyla ERT çalışanlarına iftira ve hakaretlerde bulunduğunu” iddia etti.

Açıklamada, hükümetin kurduğu EDT’nin korsan olarak günde birkaç saat özel şirketler aracılığıyla yayınlar yaptığı da belirtildi.

Radyo ve Televizyon Çalışanları Federasyonu ise açıklamasında, “darbe, telekorsancılık olarak gelişmektedir” ifadesine yer vererek Samaras hükümetinin illegalite yolunu izlediğini ve anayasayı çiğnediğini öne sürdü.

Açıklamada, ayrıca hükümetin özel televizyon kanalı sahiplerine ait DİGEA AŞ aracılığıyla yayına koyduğu korsan oluşuma EDT adını da verdiği belirtilerek, “EDT değil ERT burada” ifadesi kullanıldı.

EDT çarşamba günü akşam saatlerinde belgesel ve Yunan filmleriyle yayına başladı .Edinilen bilgiye göre, yeni Yunan Devlet Televizyonu, Yunanistan Sinemacılık Merkezinden filmler ve Meclis kanalından edineceği belgesel filmlerle geçici olarak yayın yapacak.

Hükümet 11 Haziran’da aldığı ani bir kararla ERT’ye ait tüm televizyon ve radyoları kapatmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz