Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ERKEN SEÇİM SONBAHAR’DA OLABİLİR”

“ERKEN SEÇİM SONBAHAR’DA OLABİLİR”

28
0

Yunan Hükümeti Sözcüsü Olga Gerovasili, ülkesinde katıldığı bir radyo programında Yunanistan’da büyük ihtimalle sonbahar mevsiminde erken seçim olabileceğini söyledi.

Yaşadığı ekonomik sorunlarda dünyanın gündeminden düşmeyen Yunanistan’da erken seçim yapılacağına dair sinyaller artıyor. Yunan Hükümeti Sözcüsü Olga Gerovasili, ülkesinde yayın yapan bir radyo programına katılarak, ülkesindeki siyasi duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan’da erken seçimlerin “büyük bir ihtimalle” sonbahar mevsiminde yapılabileceğini belirten Gerovasili, “Bu ihtimal, hükümetin önümüzdeki sürede nasıl istikrar bulacağına bağlıdır” dedi. Üçüncü yardım paketi konusuna da değinen Gerovasili, nihai metne varabileceklerine inandığını ifade ederek, yardım paketi görüşmelerinin bu yılın sonuna kadar devam edebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da Temmuz ayının sonunda yaptığı açıklamada partisindeki kurtarma paketi karşıtları nedeniyle parlamentodaki üstünlüğünü kaybetmesi durumunda ulusal seçime gidilmesi çağrısında bulunacağını kaydetmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz