Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ENGELSİZ DÜNYA’NIN GÜÇLÜ TANIKLARI” ETKİNLİĞİ İSKEÇE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ENGELSİZ DÜNYA’NIN GÜÇLÜ TANIKLARI” ETKİNLİĞİ İSKEÇE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30
0

Batı Trakya Türk Kadınları Platformu öncülüğünde “Engelsiz Dünya’nın Güçlü Tanıkları” etkinliği İskeçe’de gerçekleştirildi.

Batı Trakya Türk Kadınları Platformu öncülüğünde “Engelsiz Dünya’nın Güçlü Tanıkları” etkinliği İskeçe’de gerçekleştirildi. 23 Aralık 2016 Cuma gecesi gerçekleştirilen yardım ve dayanışma etkinliğine, başta T.C.Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı olmak üzere Muavin Konsoloslar Osman Şahin, Canay Kavuncu, Başkonsolosluk çalışanları, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekili İlhan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Başkanı Sadık Sadık, Müftü Yardımcıları Fehim Ahmet ve Ahmet Hral, Eyalet meclis Üyesi Mustafa Katrancı, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Gümülcine Türk gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, esnaf ve işadamının yanısıra çok sayıda yardımsever Batı Trakyalı katılarak bu anlamlı ve önemli etkinliğe maddi ve manevi olarak destek verdi.

Etkinlik, engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları anlatan iki kısa metraj film gösterimiyle başladı ve selamlama konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Cemil Kabza, “engellilik sadece engellilerin veya yakınlarının mahruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren bir husus olması gerekiyor. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam için caba göstermek toplum olarak önemli sorumluluklarımızdan biri olması gerekmektedir” dedi.

Sırasıyla kürsüye gelen Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, “iki kısa film seyrettik, hayatın engelleri, hayatın zorluklarına İslami ve dini açıdan baktığımız zaman engelin Kur’an-ı Kerim’de ifadesi şöyle buyuruyor; “biz sizleri bazen canınızla, bazen malınızla imtihan ederiz. Siz müjdeleyin sabredenlere” der.

Son olarak kürsüye Başkonsolos Ali Rıza Akıncı geldi. Akıncı, “böylesine güzel bir etkinlikte biraraya gelmek bizim için bir onurdur. Batı Trakya Türk Kadını kendine yakışır duyarlılıkla, kendisine yakışan duygu derinliğiyle böylesine güzel bir etkinliğe imza attı, emeği geçen herkesi katkı sağlayan herkesi de tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda etkinlikte bulunan bazı engelliler yaşamlarında verdikleri mücadele ve azimli çalışmalarından bahsettiler, anılarını paylaştılar.    

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x567vr1_engelsiz-dunyanin-guclu-taniklari-iskece_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz